Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılda 40 bin ton çileğin üretildiği Konya-Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem: “Çilekleri tuzlu suya koyma akımı sadece sosyal medyada kaldı, üreticiyi ve tüketiciyi etkilemedi”

Yılda ortalama 40 bin ton organik çileğin üretildiği Konya’nın Hüyük İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, sosyal medyada strawberrybugs etiketiyle paylaşılan böcekli çilek videolarını Medyascope’a değerlendirdi.

Tiktok uygulamasında başlayan “çilek yıkama” akımı hızla Twitter ve Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarında da yayıldı. Strawberrybugs etiketiyle pek çok kişi çilekleri tuzlu suda beklettikleri deneyin fotoğraflarını ve videolarını paylaştı. Birçok insanın artık çilek tüketmeyeceğini yazmaları üzerine, strawberrybugs akımını başlatan Tiktok kullanıcısı, videoyu kurguladığını ve bahçesinden topladığı böcekleri çilek kasesine sonradan eklediğini, videonun bu kadar izlenebileceğini düşünmediğini ve karantinada sıkıldığı için böyle bir video hazırladığını  açıkladı.

Türkiye’nin çilek borsası olduklarını söyleyen Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, çileklerden paylaşılan videolardaki gibi böceklerin asla çıkmayacağını söyledi. Tamamen organik çilek ürettiklerinin ve böyle bir durumla asla karşılaşmadıklarının altını çizen Çiğdem, “Kimyasal kullanılsa bile böyle bir şey olacağını hiç zannetmiyorum. Tam çilek sezonu açılırken üreticiyi yaralamak için yapılmış bir şey. Zaten sonradan videonun gerçek olmadığı ortaya çıktı” dedi. Çiğdem, çilek ihracatıyla ilgili de şunları söyledi: “Çilekleri tuzlu suya koyma akımı sadece sosyal medyada kaldı, üreticiyi ve tüketiciyi etkilemedi.  Biz Maldivler’e, Dubai’ye, Kazakistan’a organik çilek ihracatı yapıyoruz, hiçbir sorun yok.”

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konyamızın Hüyük çileğine laf ettirmeyiz” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.