Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: “İktidar bekçi teşkilatı vasıtasıyla kendisine bağlı yeni bir silahlı güç oluşturmak istiyor”

16 Nisan’da koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarına ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün yeniden açıldı. Medyascope özel yayınında Okan Yücel’in sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM’nin ve CHP’nin gündemini değerlendirdi.

Gündemdeki en acil konunun bekçilerle ilgili gerçekleştirilmesi planlanan düzenlemeler olduğunu belirten Murat Emir, “bekçilere polis ve jandarma yetkisi verildiğini, bunun esas amacının ise iktidara bağlı yeni bir silahlı güç oluşturmak” olduğunu iddia etti.

Meslek odaları ile ilgili yapılması planlanan değişikliklere de değinen Emir, “bu düzenlemelerin birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve hepsinin iktidarın otoriterleşme politikasına hizmet ettiğini” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.