Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Avcılar Belediyesi işitme engelliler için maske üretiyor – Belediye Başkanı Hançerli: “Sosyal medyadan gelen talepleri bile karşılıyoruz”

İstanbul-Avcılar Belediyesi Maske Üretim Atölyesi’nde, işitme engellilerin rahat iletişim kurabilmesini sağlayan, ağız kısmı şeffaf maskeler üretilmeye başlandı. Maske Üretim Atölyesi’ni ve işitme engelliler için ürettikleri maskeleri Medyascope’a anlatan Avcılar Belediye Başkanı Avukat Turan Hançerli, “Engelli maskesi pandemi sürecinde yaşlıların, çocukların veya engellilerin ihtiyaçlarının dikkate alınmamasına, yok sayılmasına bir tepkinin ürünüydü” dedi.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de yayılmasıyla birlikte maske ihtiyacının ortaya çıktığını ve maskenin salgının ilk günlerinde çok pahalıya satıldığını dile getiren Hançerli, “Maskeye ulaşmak neredeyse imkansızdı. Biz de bu süreci kötüye kullananlara inat maske üretimi yapabiliriz diye başladık” dedi. Maske üretmeye başladıktan sonra özel bir ihtiyacın dikkatlerini çektiğini söyleyen Hançerli, “İşitme engellilerin ihtiyaç duyduğu maskeyi de üretmeye başladık. Dudakların ve ağzın kapanması işitme engellilerin iletişimini zorlaştıran bir şeydi” diye konuştu.

Türkiye’de ve dünyada ürettikleri maskenin yoğun bir ilgi gördüğünü dile getiren Hançerli, bu ilginin nedenini şu cümlelerle açıkladı: Engelli maskesi pandemi sürecinde yaşlıların, çocukların veya engellilerin ihtiyaçlarının dikkate alınmamasına, yok sayılmasına bir tepkinin ürünüydü. Sosyal medyadan gelen engelli maskesi taleplerini karşıladık, karşılıyoruz. Türkiye’nin pek çok ilindeki sivil toplum örgütlerine, derneklere ve federasyonlara (engelli maskesi) gönderdik, onlar da kendi çevrelerinde dağıtıyorlar.”

Atölyede 15 işçi çalışıyor

Avcılar Belediyesi Maske Üretim Atölyesi’nde çalışan 15 işçinin 14’ü salgından önce belediyenin farklı departmanlarında görev alıyordu. Siperlik ve farklı maske türlerinin üretildiği atölyede engelli bireylerin istekleri üzerine yüz şekillerine göre, kişiye özel tasarlanmış maskeler de üretiliyor. İşitme engelli vatandaşlar ve aileleri, Avcılar Belediyesi’nin 444 69 89 numaralı Çözüm Merkezi’ni arayarak maske başvurusunda bulunabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.