Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 793. haftada, 26 yıl önce gözaltında kaybedilen iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet istedi

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 94. haftasında, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla açıklama yaptı. 793. haftanın açıklamasının moderatörlüğünü Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak üstlendi. Açıklamayı Fehmi Tosun’un kızı Jiyan Tosun okudu. Açıklamada 26 yıl önce kaçırılarak infaz edilen iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay için adalet istendi.

“Nereye kadar devam ederse etsin, peşini bırakmayacağız”

Kayıp Savaş Buldan’ın eşi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Adnan Yıldırım’ın eşi Hasibe Yıldırım ve Hacı Karay’ın oğlu Enes Karay, adalet talebiyle seslendi. Buldan, “Katillerin bulunması, cezalandırılması için mücadele ettik ancak tüm bunlara rağmen katiller aramızda dolaşmaya devam ediyor. Biz biliyoruz ki bu cinayetleri işleyenler devlet tarafından, sistem tarafından korundular ve kahraman ilan edildiler. Biz adalet arayışımızı üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hâlâ sürdürüyoruz” dedi. Adnan Yıldırım’ın eşi Hasibe Yıldırım, “Bu gün aynı acıyı yaşıyoruz. Bu acı kafamızın içinde ve beynimizde. Öleceğimiz güne kadar bu acıyı çekeceğiz ve unutmayacağız. Peşini bırakmayacağız. Nereye kadar devam ederse etsin. Bu acıyı biz, çocuklarımız ve torunlarımız çekiyor” diye konuştu.

“26 yıldır faillerin cezasızlıkla korunduğu bir dosyayla karşınızdayız”

Basın açıklamasını okuyan Jiyan Tosun, iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın gözaltında kaybedilmeleriyle ilgili şunları söyledi: “793. haftamızda 26 yıldır hakikatin inkâr edildiği, faillerin cezasızlıkla korunduğu bir dosya ile karşınızdayız. 793 haftadır gözaltında kaybetme suçuna ve devletin bu suçtaki ağır sorumluluğuna dikkat çekiyoruz. 793 haftadır cezasızlığın, kaybetme suçunun devletle bağlantısının üzerini örtmek için kullanıldığını söylüyoruz. Kısacası 793 haftadır, inkâra karşı hakikati, cezasızlığa karşı adaleti savunuyoruz. Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın kimler tarafından gözaltına alındıkları, işkence ile sorgulandıkları, öldürüldükleri ve bu eylemin icrası için kimlerin talimat verdiği devletin Susurluk Raporu’nda, Ergenekon iddianamesinin 228 No’lu ek klasöründe, Ankara JİTEM davasının iddianamesinde ve mahkeme tutanaklarında yer aldı. Ancak tüm bunlara rağmen 13 Aralık 2019‘da görülen karar duruşmasında, işlenen suçlarla ilgili Mehmet Ağar ve diğer tüm sanıkların beraatlerine karar verildi. 793. haftamızda istinafa taşınan davada üst mahkemeyi, hukuka ve adalete uygun yeni bir karar tesis edilmesi için göreve çağırıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.