Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor – İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şiddet gördüğü görüntüler ortaya çıktı, Hatice Çelik sokak ortasında vuruldu

3 Haziran 2020’de Ankara’da intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın (19), Ümit Can Uygun tarafından şiddete maruz bırakıldığı ve yerde baygın yattığı görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Çakır’ın ölümünün intihar olmadığı ihtimalinin üzerinde durulmaya başlandı. 8 Haziran’da ise İstanbul’da, Hatice Çelik, evli olduğu Veysi Çelik (55) tarafından pompalı tüfekle katledildi. 

Erkek şiddeti devam ediyor

Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen, iddialara göre 3 Haziran’da intihar etti ve ertesi gün cansız bedenini bulan erkek arkadaşı Ümit Can Uygun, yetkililere haber verdi. Uygun’un bir buçuk ay önce Instagram hesabından yaptığı bir canlı yayının görüntülerinin yayılmasıyla birlikte Çakır’ın ölümünün intihar olmadığı ihtimalinin üzerinde durulmaya başlandı. Videoda Çakır’ın, Uygun tarafından bayılana kadar şiddet gördüğü ve yerde hareketsiz yattığı görülüyor. Olay yaşandıktan sonra ise Uygun’a 1 ay uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi.

Twitter’da, #AleynaÇakır hashtagi ile başta kadın örgütleri olmak üzere binlerce kişi cinayetin aydınlatılması çağrısında bulundu. Ayrıca, Uygun’un farklı silahlarla çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıkması, “bireysel silahlanma” konusunda eleştirilere de neden oldu.

Ümit Can Uygun

“Partimizle herhangi bir bağı yok”

Uygun’un MHP İlçe Başkanlığı’nda çekilmiş görüntüleri ortaya çıkmasıyla sosyal medyada Uygur’un siyasi bağlantıları sayesinde korunduğu konuşulmaya başlandı. Bunun üzerine açıklama yapan MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, ”Partimizle herhangi bir üyelik bağı dahi bulunmayan, katil zanlısı olduğu iddia edilen bir şahıs üzerinden yürütülen bu çirkin propagandayı kınadığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Sokak ortasında evli olduğu kadını pompalı tüfekle katletti

İstanbul Arnavutköy’de 8 Haziran’da, Hatice Çelik ve evli olduğu Veysi Çelik arasında iddiaya göre tartışma çıktı. Tartışmanın ardından evden çıkan Hatice Çelik’i takip eden Veysi Çelik, sokak ortasında pompalı tüfekle Hatice Çelik’i vurdu. Ağır yaralanan Çelik, olay yerinde hayatını kaybetti. Veysi Çelik henüz yakalanamadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.