Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. İlhan Uzgel ile söyleşi: “Mavi Vatan kavramı, dış politikadaki ağır militarizasyonun deniz boyutunu oluşturuyor”

Medyascope özel yayınında Okan Yücel’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İlhan Uzgelkoronavirüs salgınının küreselleşme süreci üzerindeki etkisini ve son dönemde kamuoyunda tartışılan “Mavi Vatan” kavramını değerlendirdi.

Koronavirüs salgınının küreselleşmenin iletişim dışındaki bütün boyutlarını etkilediğini belirten Uzgel, küresel sorunlara karşı küresel cevaplar verilmediğini ve ABD’nin kendi kurduğu küresel düzenden geri çekilmekte olduğunu söyledi.

Mavi Vatan kavramının ise dış politikadaki ağır militarizasyonun deniz boyutunu oluşturduğunu söyleyen Uzgel, Türkiye’nin son 4-5 yıldır diplomasisi olmayan ve askeri güçle iş yapan bir ülke haline geldiğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.