Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alibeyköy’de kaybolan 20 yaşındaki zihinsel engelli Ece’den dünden beri haber alınamıyor: “Daha önce taciz eden kişi tarafından kaçırılmış olabilir”

İstanbul Alibeyköy’de yaşayan yüzde 50 zihinsel engelli Ece Sömen’den (20) 19 Haziran öğle saatlerinden beri haber alınamıyor. Sömen’i arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen abisi Onur Sömen, Ece’yi görenlerin yetkililere haber vermesini istiyor.

Eyüpsultan ilçesinin Alibeyköy semtinde yaşayan Sömen’e dün saat 14.30’dan beri ulaşılamıyor. Yüzde 50 zihinsel engeli bulunan Ece’nin ailesi ise genç kadının kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyor.

“Daha önce taciz eden kişi Ece’yi kaçırmış olabilir”

Ece’nin son olarak mahalle esnafı tarafından şüpheli bir şahıs ile görüldüğü ortaya çıktı. Ece’nin abisi Onur Sömen, “Kaçırıldığından şüpheleniyoruz. Yanına sadece kimliğini almış. Ece daha önce taciz edilmişti. Kardeşim yüzde 50 engelli ve bu nedenle ondan yararlanmaya çalışan insanlar olabiliyor. Onu daha önce taciz eden kişinin kaçırdığını düşünüyoruz. Ece, engelli ve insanlara çok kolay inanabilyor. Ece’ye biri ‘Gel sana dondurma alayım’ dese Ece o kişiye güvenip gidebilir” dedi.

Sosyal medyadan kamuoyu oluşturana kadar yetkililerin harekete geçmediğini belirten Onur Sömen,“Güvenlik kameraları oluşan kamuoyuyla bugün saat 11.00’den itibaren incelenmeye başladı. Avukatımızın devreye girmesi de bunda etkili oldu” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.