Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 795. haftada, 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Adnan Bağça için adalet istedi

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 96. haftasında, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla açıklama yaptı. 795. haftanın moderatörlüğünü gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak üstlendi, açıklamayı Zeynep Görmek Yukarıgöz okudu. Açıklamada, 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Adnan Bağça’nın faillerinin ortaya çıkartılması istendi.

Adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Yukarıgöz, “Kamuoyunun yargıya olan güvenini korumak, yasadışı eylemlere karşı her türlü hoşgörü izleniminden kaçınmak adli makamların öncelikli görevidir. Kaybedilen sevdiklerimizin dosyalarındaki cezasızlık uygulamasına son verilmesi hukukun ve demokrasinin gereğidir” diye konuştu. Etkin bir soruşturma başlatılması için adli makamları göreve çağıran Yukarıgöz, “Gözaltında kaybedilen kişinin akıbetine ilişkin belirsizlik devam ettiği sürece devletin bu suçla ilgili sorumluluğu da devam eder. Devlet zamanaşımını gerekçe göstererek bu yükümlülükten kaçınamaz. Gözaltında kaybedilişinin 30. yılında Adnan Bağça dosyasında maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını ve suçun faillerinin hakkaniyete uygun cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Adnan Bağça’nın kardeşi Mustafa Bağça, “Biz devletten bir şey beklemiyoruz. Bize kemiklerimizi versinler. Bir mezarımız olsun” derken davanın avukatlarından ve aynı zamanda Adnan Bağca’nın yeğeni Sevgi Bağca, “30 yılı aşkın süredir devam eden hukuki süreç, ailesi olarak bizlerin ayıbı değildir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.