Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trans kadın Ajda Ender’in 11 aydır evine girmesine izin vermeyen komşuları, cinsiyet ayrımcılığı ve hakaretten yargılanacak

Trans kadın Ajda Ender, İstanbul Şişli’de yaşadığı apartmandaki komşularının uyguladığı şiddet nedeniyle Temmuz 2019’dan beri evine giremiyor. Daha önce avukatı Eren Keskin‘le birlikte defalarca yargıya başvuran Ajda’nın dava talebi kabul edildi.

Avukat Keskin tarafından, İstanbul Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “haksız fiil”, “tehdit”, “hakaret” ve “cinsiyet temelli ayrımcılık” suçlarından 15 Haziran’da açılan davada komşulardan 20 bin TL tazminat talep edildi. Komşuları hakkında dava açılmasının kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ender, “Bu mahkeme benim için çok önemli. Çünkü yaşam hakkım elimden alınmıştı ve itibarım zedelenmişti. Beni öldürmekle, yüzüme kezzap atmakla tehdit ettiler. Tüm haklarım gaspedildi. Olmayan paramla arkadaşımın kirasına ortak oldum. Temmuz ayından beri, neredeyse bir yıldır evime giremiyorum ve olmayan paramla arkadaşımın evinde para yaratıp kira ödüyorum. Savcılık soruşturmayı genişletti ve bu davayı açtı” dedi.

Ajda artık tasarladığı kıyafetleri satabilecek

Tekstil mağazası bulunan Ender, yaşadığı fiziksel ve psikolojik şiddet nedeniyle tasarladığı kıyafetleri sattığı dükkanını kapatmak zorunda kalmıştı. Ürün deposu olarak kullandığı evine giremediği için çevrimiçi satış da yapamıyordu. Ender, iş hayatıyla ilgili son gelişmeleri Medyascope’a şöyle anlattı: “Şişli Belediyesi bana destek oldu. Şişli pazarında yer verdi. Bundan sonra tasarladığım, hazırladığım kıyafetleri pazarda satacağım. Kendimi çok daha güçlü hissediyorum. Ben kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım. Tekrar kendi parasını kazanan, tasarladığı kıyafetleri satan bir kadın olacağım.” 

Davasının sonuna kadar arkasında duracağının altını çizen Ender, kendisine destek olup güç veren herkese teşekkürlerini iletip, “Dayanışma yaşatır” dedi.

https://twitter.com/AjdaEnder/status/1273194476299792384

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.