Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alibeyköy’de kaçırılan yüzde 50 zihinsel engelli Ece Sömen’in ağabeyi Medyascope’a konuştu: “Ece’yi polis değil, kamuoyu buldu”

Yüzde 50 zihinsel engelli Ece Sömen’i 19 Haziran günü kaçıran Mutlu Taşyürek, Sömen ile birlikte polise teslim oldu. Ece’nin iyi olduğunu söyleyen ağabeyi Onur Sömen, son gelişmeleri Medyascope’a anlattı. 

İstanbul’da, Eyüpsultan ilçesine bağlı Alibeyköy’de yaşayan yüzde 50 zihinsel engelli Ece Sömen’den (20) 19 Haziran öğle saatlerinden beri haber alınamıyordu. Sömen ailesi, Ece’nin, daha önce kendisini taciz eden Mutlu Taşyürek tarafından kaçırıldığından şüpheleniyordu. Dün akşam saatlerinde Taşyürek, Ece Sömen ile birlikte Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Karakolu’na teslim oldu.

Onur Sömen’in anlattıklarına göre Taşyürek, Ece’yi kaçırdıktan sonra uçakla Adana’ya götürdü. Ece’nin sağlık kontrolünden geçtiğini söyleyen Sömen, “Şükür, Ece’ye bir zarar vermemişler. Çok yıprandım, çok yorgunum, şu an bütün ilgim kardeşim Ece’de. Polisin büyük ihmali var. Bize, ‘Mutlu Taşyürek’in firarı var, GBT’ye (Genel Bilgi Toplama) yakalanırsa direkt ortaya çıkar’ dediler. Ama adam kardeşimi alıp uçakla Adana’ya gitmiş. Daha sonra Adana’dan İstanbul’a dönmüş. Kaçıran kişi sosyal medyada ve haberlerde Ece’yi görünce panikleyip korkmuş. Sosyal medyada oluşan kamuoyunun gücü ile Ece bulundu. Polis bulamadı, kamuoyu buldu. Anladım ki olaylar medyaya yansımadıkça adalet yerini bulmuyor” dedi. 

Sürecin takipçisi olduklarını belirten Onur Sömen, “Bugün Gülistan Doku gibi kayıp ya da Nadira Kadirova gibi katilleri bulunamayan pek çok kadın var. Bu süreçte çok daha iyi anladım onların acılarını, daha derinden hissettim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.