Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana’da Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’ne tahsis edilen arazinin geri alınmak istendiği iddia ediliyor: “Eğer alınırsa süresiz açlık grevine başlarız”

Adana’da yaşayan sosyal girişimci Celal Karadoğan, gençlik merkezi yapılması için 2016 yılında Seyhan Belediyesi tarafından Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’ne tahsis edilen arazinin geri alınacağını iddia etti. Karadoğan, arazi eğer geri alınırsa süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine gireceklerini söyledi.

Medyascope’a konuşan Celal Karadoğan, tüm engelli sivil toplum kuruluşlarının ve spor kulüplerinin kullanabileceği hatta ekonomik fayda sağlanabileceği bir gençlik merkezi yapmak istediklerini anlattı.

Karadoğan’ın aktardığına göre, 2016 yılında dönemin Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar, gençlik merkezi yapılması için Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’ne belediye meclisi kararıyla bir arazi tahsis etti. Hatta 2017 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Karalar, gençlik merkezinin temelini attı. Fakat sonrasında Seyhan Belediyesi ile birtakım tartışmalar yaşandı. Araya CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut girdi, tesisin bitirileceğine dair sözler alındı. Karadoğan, sonrasında yaşanan süreciyse şöyle anlattı: “Tek istediğimiz özellikle Adana’da yaşayan mülteci engelliler de dahil olmak üzere tüm engelli bireylerin ve engelsiz çocukların da faydalanabileceği bir spor merkezi açmaktı. Ama maalesef sözler yerine getirilmedi.”

Tesisin yapılacağı söylense de hiçbir adım atılmıyor

Aradan geçen zamanda Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tekrar Barut’la görüştü. Barut da 2019 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar’la görüştü ve bu görüşmede tesisin yapılacağı konusunda anlaşıldı. Fakat Karadoğan’a göre yine hiçbir adım atılmadı: “Tesis yapılacağı söylendiği için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret ederek gençlik merkezinin açılışına davet ettik. Gelin görün ki maalesef hiçbir aksiyon alınmadı. Alınmadığı gibi, o dönem Seyhan Belediyesi’yle mazot protokolümüz vardı, onu da kestiler. Çukurova Belediyesi’ndeki birtakım bürokratlar yüzünden elektrikler kesildi.”

11 gün açlık grevi yapıldı

Yaşananlar üzerine Karadoğan ve bir arkadaşı CHP Genel Merkezi önünde 11 gün süren bir açlık grevi yaptı. 11. günün sonunda bu sefer CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker devreye girdi ve eylemin sonlanmasını sağladı. Karadoğan ve arkadaşı Adana’ya döndü. Kulübün kesilen elektrikleri yeniden açılsa da Seyhan Belediyesi’ne yine ulaşılamadı: “Seyhan Belediyesi’yle hiçbir iletişim sağlayamadık. Bütün iletişim kanallarını kapattılar. Geldiğimiz noktada, içinde 50 tonluk futbol sahası olan ve derneğimize 30 yıllığına tahsis edilmiş olan araziyi komisyon kararıyla, temmuz ayında yapılacak meclis toplantısında geri almak gibi bir düşünceleri var.”

“Bu tahsis iptalinin derhal gündemden çıkarılmasını talep ediyoruz”

Karadoğan, taleplerinin çok açık ve net olduğunu, bu tahsis kararının meclisten geçmesi durumunda bu kez süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını söyledi: “Öncelikle bu konuda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük bir görev düşüyor. Zira, bu gençlik merkezinin temelini atan kendisidir. Seyhan Belediyesi de Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlıdır. Bu tahsis iptalinin derhal gündemden çıkarılmasını talep ediyoruz.  Eğer bu tahsis kararı meclisten geçerse bu kez yine süresiz ve dönüşümsüz bir açlık grevine yani ölüm orucuna başlayacağız. Burada bizim tek amacımız gerçekten öncelikle Adana’da yaşayan engelli toplumuna alan yaratmak. Biz belediyeden halihazırda bir talepte bulunmuyoruz. Biz merkezi açmak için kaynak arıyoruz, tüm gücümüzle çaba gösteriyoruz. Fakat maalesef Seyhan Belediyesi bu araziyi geri almak gibi, akla ve vicdana sığmayan bir tavır içinde.”

Celal Karadoğan ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.