Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Birliği, 1 Temmuz’da 15 ülkenin seyahat kısıtlamalarını kaldırıyor: Listede Türkiye yok

Avrupa Birliği (AB), turizm sezonunu açmaya hazırlanıyor. 1 Temmuz’dan itibaren 15 ülkenin vatandaşları AB ülkelerine seyahat edebilecek. Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Brezilya ve Türkiye ise bu listeye dahil edilmedi.

AB; Cezayir, Avustralya, Gürcistan, Japonya, Kanada, Fas, Karadağ, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay’a, koronavirüs salgını nedeniyle kapattığı sınır kapılarını açacak.

Çin’in, AB vatandaşlarının seyahat kısıtlamalarını kaldırması karşılığında, AB’nin sınır kapıları Çin vatandaşlarına da açılacak.

Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı ülkeler listesi 14 günde bir güncellenecek, salgının gidişatına bağlı olarak yeni ülkeler eklenecek. Ülkelerin seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için son iki haftada görülen vaka sayılarına bakılacak. Vaka sayılarının AB ortalaması olan 100 bin kişide 16’dan az olması beklenecek.

AB üyesi Yunanistan ise normalleşme süreci adımı olarak bütün sınır kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças’ın açıkladığı plana göre 1 Temmuz tarihinden itibaren Evzones, Kakavya, Kristallopigi, Promachonas, Nimfea (Makaz), Kastanies (Pazarkule) ve Kipi (İpsala) sınır kapıları giriş-çıkışlara açılacak. Peças, ülkedeki tüm havalimanlarının yurtdışı uçuşlara açılacağını ve yurtdışından gelen tüm yolcu gemilerinin de Yunan limanlarına yanaşmalarına izin verileceğini belirtti.

İngiltere, Brexit sürecinin sonlanacağı 31 Aralık 2020 tarihine kadar AB üyesi olarak sayılıyor, bu yüzden kısıtlamalardan etkilenmiyor. Salgın sebebiyle Almanya, AB ülkeleri hariç 160 ülkeye seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatmıştı. Mart ayı ortalarında ise İrlanda hariç AB ülkeleri ve İsviçre, Norveç, Liechtenstein ile İzlanda, zorunlu olmayan seyahatleri kısıtlama kararı almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.