Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okul aşılamaları artık aile sağlığı merkezlerinde yapılacak – İSTAHED’den Dr. Mustafa Tamur: “Pek çok ASM’de aşı dolabı ve hemşire yok”

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen bir yazı ile okul çağı aşı takvimi ve aşıların uygulanma yeri değiştirildi. Bu değişiklikle birlikte okul aşılamaları artık aile hekimliği birimlerde uygulanacak. İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa  Tamur, yeni aşı şeması ile ilgili itirazları olmadığını ancak Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimleriyle birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Pek çok aile sağlığı merkezinde aşı saklama dolaplarının ve hemşirelerin olmadığını belirten Tamur, “Göç, mevsimlik işçilik, göçmenlik, mültecilik ve yazlığa gitme, kayıtlı aile hekiminin bulunduğu bölgeden geçici ya da kalıcı uzaklaşma gibi durumların yol açacağı sorunlar da olacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.