Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Av. Sedef Erken ile söyleşi – “Bir doğal afet olduğunda otizmli çocuklar daha sık kaybolabilir, devlet bu konuda uzmanlaşmalı”

20 Nisan’da İstanbul’da otizmli Taha Yiğit, 30 Haziran’da Eskişehir’de otizmli Yusuf Gurubi kayboldu. Yapılan arama çalışmaları sonucunda iki çocuğun da cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Avukat Sedef Erken, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorlukları Medyascope’a anlattı. 

Salgından otizmli çocukların da etkilendiğini, bir doğal afet olduğunda otizmli çocukların kaybolma sıklığının artabileceğini söyleyen Erken, İçişleri Bakanlığı’nın bir an önce ciddi çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Erken, “Devletin ve ilgili STK’ların otizm konusunda uzmanlaşması gerekiyor. Sadece otizm de değil, serebral parsi, down gibi diğer alanlarda da uzmanlaşma gerekiyor. Çocuk, genç bir insan ya da bir birey nasıl aranır sorusundan çıkıp bu farklı alanların uzmanlıklarının geliştirilmesi lazım. Sadece bizim ülkemizde değil, başka ülkelerde de otizmli çocuklar benzer biçimlerde kaybolabiliyor. Onlardaki bu tek başına keşfetme içgüdüsünün zaman zaman nasıl kabardığını, ne sebeplerle meydana geldiğini bilmek çok zor. Geri dönüp tespit etmek de kolay değil” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.