Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işıl Çayırlı Ketenci ile söyleşi: “‘Kadınlar İş Dünyasında Parladıkça’ araştırması gösteriyor ki cinsiyet eşitliği konusunda gerçekçi olmanın zamanı geldi”

Türkiye’den 32’si uluslararası şirketlerin iştirakleri, 36’sı büyük yerel şirketler olmak üzere 68 şirket, “Kadınlar İş Dünyasında Parladıkça” araştırmasına katıldı. 130 bin kişinin katıldığı araştırmanın ilki 2016 yılında yapılmıştı. Araştırma sözcüsü Işıl Çayırlı Ketenci, Medyascope özel yayınında, “Kadınlar İş Dünyasında Parladıkça” araştırmasının sonuçlarını değerlendirdi. 

Yalnızca şirket içinde değil toplum genelinde daha da anlamlı ve sarsıcı değişiklikler yaratmak gerektiğini belirten Ketenci, “Artık Türkiye’de cinsiyet eşitliği konusunda gerçekçi olmanın zamanı geldi. Dünya genelinde bugünün kurumsal liderleri, çeşitlilik özelliğine sahip ekiplerin kurumlara değer kattığını ve daha eşit bir cinsiyet dengesine sahip şirketlerin, sahip olmayanlardan önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini kabul ediyor. Araştırmayı 2016 yılı sonuçlarıyla kıyasladığımızda, kadınları üst kademelerde daha fazla oranda görme, onlara liderlik yollarında eşit fırsat sunma ve kadınların iyi performans göstermeleri için ihtiyaçları olan yan haklara daha fazla eğilme gibi konularda önemli bir gelişim sağlandığını görüyoruz. Cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık artmasına rağmen uygulamalarda gelişmesi gereken çok nokta var. Bu noktada şirketlerin, artık uygulamaya yönelik adımlar atmasına ihtiyaç olduğunu görüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.