Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsü yenip görevine dönen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu: “Koronavirüs ile kimsenin tanışmasını istemem, kendim için değil eşim ve kızım için kaygılandım”

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, koronavirüse yakalanma ve tedavi sürecini, kentte yaklaşık 200 gün önce kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu, kayyum döneminden kalan borçlar nedeniyle maaş alamamalarını ve kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle iptal edilen dağ keçisi avlama ihalesini Medyascope’a anlattı.

Maçoğlu, kendisini çok iyi korumasına rağmen yakalandığı koronaviüs için “İyi bir şey değil, kimsenin koronavirüse yakalanmasını istemem. Virüs ile psikolojik travma yaşıyorsun ve yalnızlaşıyorsun. Kendim için değil, benden sonra testleri pozitif çıkan eşim ve kızım için çok kaygılandım. Yine ‘Acaba başkalarına da bulaştırmış olabilir miyim’ kaygısı yaşadım. Dersim kent merkezinde çok fazla vaka yoktu ama dışarıdan buraya gelenlerle birlikte vaka sayısının artığını görüyoruz. Korona konusunda çok dikkatli olmak gerekir, önlemleri sıkı bir şekilde uygulamak gerektiğine inanıyorum” dedi.

Başkan Maçoğlu, yaklaşık 200 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’yla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Arama çalışmalarının baraj gölü kıyı şeridinde devam ettiğini biliyoruz. Zor bir durum, yaklaşık 200 gündür bir haber alınamadı. Ailesi konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Ankara’dan ailenin, olay ile ilgili soruşturma ve arama çalışmaları konusunda iyi haberlerle dönmesin umut ediyorum.”

Tunceli Belediyesi’ne bu ay iller bankasından 2 milyon liralık bir pay ayrıldığını ancak bu paranın sadece 294 bin lirasının belediye kasasına girdiğini hatırlatan Maçoğlu, “Kayyum döneminde belediye fazla bir şekilde borçlandırılmış ve kredi kullanılmış. Kasadaki para ile memur ve işçi maaşını ödememiz imkansız. Belediyenin diğer gelirleri ile birlikte ancak işçi ve memur maaşlarını ödedik. Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve müdürlere maaş ödeyemedik. Maalesef bu sorunu diğer partili belediyeler de yaşıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım” diye konuştu.

Dağ keçilerin avlanması ile ilgili yapılmak istenen ancak kamuoyu baskısı ile iptal edilen ihale ile ilgili ise Maçoğlu, “Doğamızın dengesini korumamız lazım. Eğer dağ keçileri yaşlı ise bırakalım doğa kendi içinde bu döngüyü sağlasın. Bir cana kıymak için ihale yapmak doğru değildir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.