Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim: “Bugün, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı bir savaş açıldığı için bir aradayız”

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasına karşı, bugün yüzlerce kadın, İstanbul Kadıköy’de bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) çağrısıyla buluşan kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’ne asla elinizi süremezsiniz”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Yasayı uygula, kadını yaşat” sloganları attı.

KCDP üyeleri, iktidarın Türkiye’nin imzasını çekmek istediği İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yaptı. KCDP’nin, “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanacak. Kadınlar eşit yaşayacak” pankartı açtığı eyleme KCDP Genel Başkanı Gülsüm Kav, KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, erkekler tarafından katledilen kadınların aileleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Fidan Ataselim, İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlara her alanda eşit temsiliyet sağladığı için kaldırılmak istenildiğini belirterek tek bir maddesinin bile değiştirilmesine izin vermeyeceklerini yineledi.

“İstiyorlar ki kadınlar güçsüz kalsın”

Ataselim, “Saldırmadıkları tek şey umudumuzdu. O umudumuz neydi biliyor musunuz, ‘kadın cinayetleri durdurulamıyor, yapamıyoruz, yasalarla da olmuyor, zihniyet değişmiyor’ hep bu hikaye anlatılıyor ya bize, bunun hikaye olduğunu, maddi gerçek olarak sadece 2011 yılında kadın cinayetlerinin azalabildiğini biz hepimiz biliyoruz. İşte umudumuz o. İstiyorlar ki kadınlar güçsüz kalsın, korunmasın ve bu koca kudretli devlet o erkekliğin arkasında sapasağlam dursun. Böyle olmayacak. Bugün İstanbul Sözleşmesi’ne karşı bir savaş açıldığı için bir aradayız. Şimdiye kadar bütün o kazanımlarımızın  geriye gitmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.