Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD başkanlık seçimi anketlerinde Biden, Trump’la arasındaki farkı açıyor

ABC News ve Washington Post’un yaptığı anketin sonuçlarına göre Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) başkanlık yarışında Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden, mevcut başkan Donald Trump’ın 15 puan önünde. Ankete göre Biden’ın oy oranı yüzde 55, Trump’ın ise yüzde 40. Ankete katılanlar, Biden’ı salgın sürecinin yönetiminde Trump’tan daha güvenilir buluyor.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi anketler, Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın, mevcut başkan Donald Trump’ın hayli önünde olduğunu gösteriyor. Fox News‘in başkanlık seçimine ilişkin anketinde Trump’tan 8 puan önde olan Biden, koronavirüsle mücadele ve farklı ırkların bir arada yaşaması konularında Trump’tan daha başarılı.

Washington Post ve ABC News‘in anketinde ise mart ayında Biden lehine 2 puanlık bir fark varken bu fark mayıs ayında 10 puana çıktı. Şimdi ise Biden, Trump’ın 15 puan önünde.

Aynı ankete göre Trump’ın görev onayında da ciddi bir düşüş yaşanıyor. Trump’ın görev onayı mart ayında yüzde 46 iken şu an yüzde 39 gözüküyor.

Beyaz Saray’da Fox News Sunday’e konuşan Trump, “anket sonuçlarına bakarak seçimi kaybetmek gibi bir durumun olmadığını” söyledi. Trump, seçim sonuçlarıyla ilgili “Önce görmem lazım. Sadece evet demekle yetinmeyeceğim, sadece hayır da demeyeceğim elbette” dedi.

Cumartesi günü (18 Temmuz) ABD basınında çıkan haberlere göre, Beyaz Saray koronavirüs testi ve vaka takibi için sağlanan fonları durdurmaya hazırlanıyor. Bu haberlerin anket sonuçlarına yansıdığı tahmin ediliyor.

Biden’ın danışmanlarından Andrew Bates bu haberlerle ilgili olarak, “Trump ABD halkına sırtını dönüyor” dedi. Trump ise verdiği son demeçte koronavirüs ile ilgili alınan her kararda sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söylemişti.

Yine ABC News ve Washington Post’un anketine göre Biden, “ekonomiyi iyi yönetme” alanında da “suçla başa çıkma” ve “güvenliği sağlama” konularında da Trump’ı geçiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.