Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fidan Ataselim ile söyleşi: “İstanbul Sözleşmesi tartışmaya açıldıkça kadın cinayetlerinin artacağı uyarısında bulunduk”

Pınar Gültekin (27), Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Haziran 2020 Raporu’na göre, 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bunun yanı sıra 23 kadın da şüpheli bir biçimde hayatını kaybetti.

Bütün bunlar olurken kadına karşı şiddetle mücadele sürecinde kadın mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olan İstanbul Sözleşmesi‘nden Türkiye’nin çekilebileceğine dair tartışma sürüyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, kadın cinayetlerinin neden durdurulmadığını ve erkek şiddeti ile mücadele yollarını Gülçin Karabağ‘a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.