Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 Temmuz gazileri, istifa eden Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ı protesto etti

Haber: Okan Yücel – Fehimcan Şimşek

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bulunan malul gaziler ve yakınlarına sağlanan haklardan yararlanmak isteyen 15 Temmuz gazileri bugün (22 Temmuz) Türk Tarih Kurumu (TTK) önünde toplanarak, istifa eden eski TTK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ı protesto etti.

Yaramış, geçen hafta “15 Temmuz’u Anlamak” konulu toplantıda yaptığı açıklamada “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Biliyorsunuz, tarihte birçok darbe girişimi oldu” demişti. 

Yaramış daha sonra, bu sözleri yanlışlıkla söylediğini belirterek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talep etmesi halinde istifa edebileceğini söylemişti. 

15 Temmuz gazileri ise iki gün önce yaptıkları açıklamada, Türk Tarih Kurumu önünde toplanarak kurum başkanını istifaya davet edeceklerini duyurmuştu.

Ancak saat 12.30’da yapılması planlanan bu eylemden yaklaşık yarım saat önce TTK Başkanı Ahmet Yaramış’ın istifa ettiği duyuruldu.

Yaramış’ın istifası, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bugün yaptığı açıklamanın ardından geldi. Altun konuşmasında, “Nedamet getiren hiçbir darbeci olmadığı gibi, alçak teröristleri affedecek bir devletimiz de yoktur. Kimse boş hayaller içerisine girmesin” dedi.

İstifanın ardından TTK önünde 15 Temmuz gazileri adına açıklama yapan Ufuk Yeğin, “FETÖ’nün devlet içindeki varlığını devam ettirdiğini” ve “kamu kurumlarında FETÖ’ye karşı verilen mücadelenin yetersiz olduğunu” söyledi. Yeğin, Ahmet Yaramış’ın istifası için ise “Aidiyeti devletimize değil başkasına olanlar çok iyi bilsinler ki 15 Temmuz gazileri bu söylemlere asla müsamaha göstermeyeceklerdir” diye konuştu.

Medyascope’a konuşan 15 Temmuz gazisi Şafak Ülgen ise “Devlet kadrolarında hâlâ FETÖ’cü yapılanmaların olduğunu düşünüyoruz. Devletimizi yönetenlere destek vermek amacıyla buradayız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.