Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’nin eski Türkiye Büyükelçisi ve Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi Richard Moore, İngiliz Dış İstihbarat Servisi Başkanlığı’na getirildi

2014 yılının ocak ayından 2017 yılının aralık ayına kadar İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapan Richard Moore, Gizli İstihbarat Servisi (SIS) ya da MI6 adıyla da bilinen İngiliz Dış İstihbarat Servisi’nin başına getirildi.

Moore, Türkiye’deki görevinden önce İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Direktörü olarak da çalışmıştı. Yeni görevine sonbaharda başlaması beklenen Moore, Dış İstihbarat Başkanlığı’nı, bu görevi altı senedir sürdüren Sir Alex Younger’dan devralacak.

Yıl sonundan önce emekliye ayrılması beklenen Younger ise son 50 sene içinde bu görevi en uzun süre yapan kişi olacak.

Türkiye’de görev yaptığı dönemde özellikle esprili tweet’leri ve açıklamalarıyla dikkat çeken Richard Moore aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarıydı.

Beşiktaş’ın bazı maçlarını tribünden de takip eden Moore, 21 Eylül 2017 tarihinde kulübün kongre üyesi de olmuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.