Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’daki taksilerde koronavirüs önlemi olarak “şeffaf kabin” uygulaması başlatılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs salgını nedeniyle hem taksicilerin ve yolcuların sağlığını korumak hem de taksicilerin müşteri kaybını önlemek amacıyla ön koltuklar ile arka koltukların arasına şeffaf kabin yerleştirme çalışması başlatılacağını duyurdu.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Genel Sekreteri Mehmet Ali Demir, sağlık ve koruma açısından bu uygulamanın faydalı olabileceğini belirtirken kesin bir kanaate ulaşmaları için projenin detaylarını görmeleri gerektiğini söyledi. Henüz kendilerine anlatılan bir prosedür veya yazılı metin olmadığını belirten Demir, “Şu an bize sadece bir mesaj ulaştı. Biz de sizin bildiğiniz kadarını biliyoruz. Başkanvekilimiz konuyla ilgili görüşme halinde. Durum netleşince açıklama yapacağız” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Gültekin ise projeye Kurban Bayramı’ndan sonra başlanacağını ve örnek olarak getirilen prototipin ardından isteyenlerin montajını yapabileceğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.