Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 801. haftasında 39 yıl önce kaybedilen Süleyman Cihan’ın akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 102. haftasında, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla açıklama yaptı.

801. haftanın moderatörlüğünü İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan üstlendi. Açıklamayı gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Aysel Ocak okudu. Açıklamada, 1981 yılında Süleyman Cihan’ın kaybedilmesinden sorumlu olanların ortaya çıkartılması istendi.

Kayıp yakınlarının bu bayramda da sevdiklerinin akıbetini öğrenememenin, mezarlarına karanfil bırakamamanın hüznünü yaşayacaklarını söyleyen Arcan, “Tüm baskılara rağmen bu topraklarda gerçek bayramlar yaşanıncaya kadar hakikat ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

1981 yılında gözaltına alınan ve 85 gün sonra kimsesizler mezarlığında defnedildiği öğrenilen Süleyman Cihan’ın kardeşi Ahmet Cihan, “Abimin dosyasında beş savcı değişti. Son savcı, Süleyman’ın o dönemin emniyetçileri tarafında işkence sonucu öldürüldüğünü tespit etmiş olmasına rağmen zamanaşımı nedeniyle takipsizlik kararı verdi. İşkence insanlık suçudur, işkence suçunda zamanaşımı yoktur. Yetkililer sesimizi duymadıkları gibi sesimizi kısmak adına kayıplarımızın mekanı Galatasaray Meydanı’nı da bize kapattılar” diye konuştu.  

Açıklamayı okuyan Hasan Ocak’ın kardeşi Aysel Ocak, “Gözaltında kaybedilişinin 39. yılında Süleyman Cihan dosyasında etkin bir soruşturma ve kovuşturma talebimizi tekrarlıyoruz. Süleyman Cihan’ın kaybedilmesi insanlığa karşı işlenmiş suçtur ve zamanaşımına tabi tutulamaz. Kaç yıl geçerse geçsin Süleyman Cihan için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz! 102 haftadır hukuksuz bir biçimde bize kapatılan kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.