Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (79): Beyrut’taki patlamanın etkileri

Lübnan uzun süredir derin bir siyasal istikrarsızlık, komşu Suriye’den gelen nüfusun eklediği baskı, yaygın bir ekonomik bunalım ve elektrik kesintileriyle kendini gösteren altyapı yetersizlikleriyle boğuşuyordu. Beyrut Limanı’nda ihmaller zinciri sonucunda 2013 yılından bu yana bir antrepoda unutulmuş 2.750 ton ağırlığında gübre hammaddesi olan amonyum nitratın patlaması sonucunda perişan oldu. Ölü sayısı yüzlerle, yaralı sayısı binlerle ölçülüyor. Maddi zarar üç ila beş milyar ABD Doları düzeyinde ve limanın zarar görmesi yalnızca Lübnan değil Suriye için de ayrıca kıtlığa varacak gıda sıkıntısı yaratabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.