Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook ve Twitter, Trump’ın çocukların koronavirüse karşı bağışıklık sahibi olduğunu öne sürdüğü paylaşımını “zararlı içerik” olduğu için kaldırdı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile sosyal medya platformları arasındaki çekişme devam ediyor. Facebook ve Twitter, Trump’ın çocukların koronavirüse karşı bağışıklık sahibi olduğunu öne sürdüğü paylaşımını “zararlı içerik” olduğu gerekçesiyle sitelerinden kaldırdı.

Trump, çarşamba günü Fox News televizyonuna verdiği bir röportajda “Çocuklar koronavirüse karşı neredeyse tamamen bağışıklık sahibi” iddiasında bulunmuştu. Röportaj, Trump’ın Facebook hesabından da paylaşılmıştı. Ancak Facebook yönetimi, Trump’ın sarf ettiği bu sözlerin “zararlı ve yanlış bilgi” içerdiği gerekçesiyle yapılan paylaşımı sitesinden kaldırdı.

Facebook ilk kez Trump’ın bir paylaşımını kaldırırken Twitter ise dün, Trump’ın seçim ekibinin hesabı olan @TeamTrump isimli hesabı yanlış bilgi içeren aynı videoyu paylaştığı gerekçesiyle askıya aldığını açıkladı. Twitter tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın seçim hesabından yapılan bu paylaşımın Twitter’ın koronavirüs hakkında aldığı yayın kararlarına aykırı olduğunu belirtildi. Twitter yönetimi aynı zamanda bu hesabın paylaşım silininceye kadar kapalı kalacağını duyurdu. Paylaşımın silinmesi üzerine hesap yeniden aktif hale geldi.

Twitter geçen ay da hidroksiklorokin ve koronavirüs ilişkisi hakkında yanlış bilgi içeren bir paylaşımından dolayı Trump’ın oğlu Donald Jr.’ın hesabını geçici olarak askıya almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.