Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlar Ankara Kızılay’da toplandı: “Sözleşme, yaşam hakkımızın savunulması demek, direnişimiz sürecek”

Haber: Okan Yücel & Zelal Direkçi

İstanbul Sözleşmesi‘nin etkin şekilde uygulanmasını talep eden kadınlar, 5 Ağustos günü ülkenin pek çok ilinde eşzamanlı eylem yaptı. Başkent Ankara’da kadınlar Kızılay’daki Sakarya Meydanı’nda buluştu.

Yaklaşık bir saat süren eylem, sloganlarla başladı ve basın açıklaması ile son buldu. Eyleme katılanlara alanda bulunma nedenlerini ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili görüşlerini sorduk.

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni, yaşam hakkının savunulması olarak gördüklerini ve erkek şiddetine karşı daha da örgütlü olunması gerektiğini vurguladılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.