Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Sarphan Uzunoğlu ile Twitter’ın yeni etiket uygulaması üzerine söyleşi: “Sadece güzel bir makyaj”

Twitter, siyasi manipülasyon ve bilgi kirliliğine karşı yeni bir uygulama getirdi. Bu uygulamaya göre, devlette çalışan üst düzey yetkililerin, devlete bağlı medya kuruluşlarının ve bu kuruluşlarla ilişkili kişilerin profillerinde ve paylaşımlarında, bu ilişkiyi ifade eden bir etiket yer almaya başladı.

Newslab Türkiye’nin yayın yönetmeni Dr. Sarphan Uzunoğlu, etiketleme uygulamasını Alp Akiş’e anlattı. Uzunoğlu, bu uygulamanın kullanıcıyı yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Rusya’ya bağlı Sputnik haber ajansı başta olmak üzere birçok Rus ve Çin bazlı medya kuruluşunun “devlete bağlı” olarak etiketlendiği platformda, hiçbir ABD merkezli medya kuruluşunun etiketlenmemesi Rus yetkililerce eleştirilmişti. Uzunoğlu, “Rusları bile haklı çıkaracak kadar kötü bir politikayı nasıl yaptılar, bilmiyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.