Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ateşten gömleği kim giyecek? Galatasaray başkan adayları Medyascope’ta (1) – Metin Öztürk: “Acı reçete yok, küçülmek Galatasaray’ı bitirir”

Galatasaray, 23 Nisan’da yeni başkanını seçmek için sandığa gidiyor. Önceki başkan Burak Elmas’ın ibra edilmemesinin ardından Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu, pazar günkü başkanlık seçiminde karşı karşıya gelecek. Önceki seçimde olduğu gibi, bu seçim öncesinde de Galatasaray Spor Kulübü başkan adayları Medyascope’a konuk oluyor. 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin iki dönem başkanlığını yapmış, Galatasaray Divan Kurulu üyesi ve iş insanı Metin Öztürk, Alp Akiş’in sorularını yanıtladı.

“Mali genel kurullar iki gün yapılmalı”

Galatasaray’ın demokratik işleyişini iyileştirmek için yönetiminde yapılmasını planladığı değişiklikleri anlatan Öztürk, mali genel kurulların bir günden iki güne çıkarılması gerektiğini söyledi. Öztürk, kurullar bir gün olduğunda, konuşmaların ardından gelen oylama kısmına az üye kaldığını, az sayıda üyenin oylarıyla verilen ibra kararının demokratik açıdan verimli olmadığını belirtti. Öztürk, mali genel kurulların ilk gününde konuşmalar, ikinci gününde ibra oylaması yapılması için düğmeye basacaklarını açıkladı.

“Başkanlığı üç yıldan iki yıla indireceğiz”

Metin Öztürk’ün öngördüğü başka bir idari değişiklik de başkanlığın üç yıldan iki yıla indirilmesi. Öztürk’e göre başkanlık dönemi iki yıl olursa ibra edilme konusundaki çıta daha anlamlı olabilir ve yöneticiler daha dinamik olur.

“En geç aralık sonuna kadar Kemerburgaz’ın da, basketbol salonunun da temeli atılacak”

Kemerburgaz’daki tesisler ve basketbol salonunun birçok kez vaat edilmesine karşın neden hayata geçirilmediğini anlatan Öztürk, kendi konsantrasyonlarının bu konuda tam olduğunu belirtti ve tarih verdi. Öztürk, başkan seçildiği takdirde hem Kemerburgaz tesislerinin hem de basketbol salonunun temellerinin sene sonuna yani aralık ayına kadar atılacağını ve bir an önce tamamlanacağını müjdeledi.

“Acı reçete yok, feda demeyeceğiz, kemer sıkmayacağız”

Galatasaray’ın zor bir maddi durumda olduğunu vurgulayan Öztürk, seçildiği takdirde kasayı toparlamak adına sahada “feda” demeyeceklerini, taraftara “acı reçete” vermeyeceklerini, kemer sıkma politikaları uygulamayacaklarını söyledi. İş insanlarından oluşturduğu ekibiyle gereksiz harcamaların önüne geçeceklerini ve kripto para, NFT gibi yeni gelir kapıları yaratacaklarını belirten Öztürk, “Küçülmek Galatasaray’ı bitirir” dedi.

“Nuri Şahin ismini vermedim”

Galatasaray’da en çok merak edilen konulardan biri de başarısız geçen bu sezonun ardından göreve gelen yeni başkanın teknik direktör olarak hangi ismi seçeceği. Birçok spor gazetesi ve kanalı, yerli bir teknik direktör ile çalışmak istediğini söyleyen Öztürk’ün aklındaki ismin Nuri Şahin veya Okan Buruk olduğunu iddia etti. Teknik direktör konusunda Öztürk şöyle konuştu:

Sene sonundaki duruma bakıp karar veririz. (Torrent ile) Sadece tazminatını vermemek için devam etmeyiz. Hocamız olmasaydı ben Türk teknik direktörle çalışmak isterim. Nuri Şahin ismini hiç vermedim, beğendiğim Türk teknik direktörleri saymıştım. Şu an Nuri Şahin hocamız Antalyaspor’da çok başarılı. Bizim şu an Nuri Şahin’le ilgili planlarımız yok, kendisiyle bir görüşmemiz yok.”

Tribünler, başkan ve politika

Yeni seçilecek Galatasaray başkanının döneminde cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimleri de olacak. Böyle bir durumda tribünlerin politikleşmesi son derece mümkün. Başkan ise görevi sebebiyle bürokrasi ve hükümet ile iyi geçinmek zorunda. Öztürk, Galatasaray başkanlığında nasıl bir siyasi varlık göstereceği sorusunu da şu sözlerle yanıtladı:

Galatasaray’a politika hiç girmedi, bizim dönemimizde de girmeyecek. Ülkeyi kimin yöneteceği bireysel olarak beni ilgilendirir ama Galatasaray başkanı olarak ilgilendirmez. Ne tribünlerde ne Galatasaray’ın içinde siyaset olmayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.