Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Barış için maç”ta Dinamo Kiev, Galatasaray’ı 3-1 mağlup etti, stada bayraklarını sokamayan Ukraynalılar hayal kırıklığı yaşadı

Kamera: Tuğbanur Toprak

Ukrayna’daki savaşta zarar gören çocuklar yararına düzenlenen maçta Galatasaray ve Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. “Barış için maç” sloganıyla sahaya çıkan ekipler arasındaki mücadelede Dinamo Kiev 3-1 galip geldi. Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Ukraynalılar maça büyük ilgi gösterdi ve stada girerken dostluk mesajları verdi. Ancak Ukraynalılar, bayrakları Galatasaray tribünlerine sokulmayınca “hayal kırıklığına” uğradı.

Saat 17:00’de başlayan maç için binlerce kişi saatler öncesinden stada geldi. Bir dostluk maçına göre kalabalık denilebilecek atmosferde stada giren Türkiyeli ve Ukraynalı taraftarlar sıcak görüntüler verdi, dostluk ve dayanışma mesajları paylaştı. Konuştuğumuz birçok kişi hayatlarında ilk defa bir futbol maçına geldiğini, bu dostluk müsabakasını olumlu bulduklarını söyledi. Ukraynalı ve Türkiyeli aileler ve arkadaş gruplarının taşıdığı Ukrayna ve Galatasaray bayrakları renkli görüntüler oluşturdu. Ancak bu pozitif atmosfer, Ukrayna bayraklarının stada sokulmasına izin verilmemesi nedeniyle büyük ölçüde zarar gördü.

Ukrayna bayrakları stada sokulmadı, bazı Ukraynalı taraftarlar stadı terk etti

Galatasaray tribünlerine Galatasaray bayrağı dışında bir bayrak alınmasına hiçbir zaman izin verilmediğini söyleyen güvenlik görevlileri, bu uygulamanın maçın oynandığı sabah kulüp yetkilileri tarafından teyit edildiğini belirtti. Bazı Ukraynalı taraftarlar çözümü bayrakları şapkalarının altına veya çantalarının içlerine gizlemekte bulurken, bazı taraftarlar ise bu uygulamaya tepki göstererek stadı terk etti.

Ukrayna’da yaşayan, biri Türk biri Ukraynalı bir çift ile hem stada girerken hem de güvenlikte yaşadıkları sıkıntıdan sonra konuştuk. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığının ertesi günü Türkiye’ye taşındıklarını söyleyen çift, stada girmeden aldığımız röportajda bu maçın oynanmasını ve Türkiye’nin Ukraynalılar ile gösterdiği dayanışmayı övdü. Aynı çift, bayrakları tribünlere sokulmadığı için stadı terk ederken görüp konuştuğumuzda ise “hayal kırıklıklarını” dile getirdi ve “Böyle dostluk mu olur?” diyerek sitemde bulundu.

Öte yandan, tribünlerde yine de Ukrayna bayrakları görmek mümkündü ve Ukraynalıların alındığı tribünler sarı ve mavi renklerine bürünmüştü. Ukraynalı taraftarlar, sayıları bini geçmemesine rağmen stadı kendi marşları ve tezahüratlarıyla doldurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.