Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz ile söyleşi: “Batman’da hastaneler ve yoğun bakımlar dolu 700 sağlık çalışanı enfekte oldu”

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, kent merkezinde koronavirüs vaka sayısındaki artışın sürdüğünü belirterek, hastanelerde ve yoğun bakım servislerinde yer kalmadığını söyledi. Geçen hafta günde 700-800 vatandaşın koronavirüs polikliniklerine başvurduğunu ve bu sayının halen düşmediğini söyleyen Dr. Oğuz, sağlık çalışanları açısından da durumun pek iç açıcı olmadığını, kentte bugüne kadar 700 sağlık çalışanının enfekte olduğunu belirtti.

Beş gün önce yerel bir gazetenin, Batman’da 51 günde yaklaşık 500 kişinin koronavirüsten yaşamını yitirdiğini yazdığını hatırlatan Oğuz, “Önce konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak iki gün sonra valilik, kent genelinde mezarlıklar kayıtlarına göre aynı süre içinde 711 kişinin defnedildiğine dair bir açıklama yaptı. Ancak bunların kaçının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği detayına yer verilmedi. Başından beri biz vaka sayılarının kamuya açık olarak yayınlanmasını istiyoruz. Durum ciddiyetini koruyor. Bazen önlenebilir ölümler yaşanmaktadır” diye konuştu.

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, şimdiye kadar ağır iş yükü ve enfekte olma durumu nedeniyle Batman’da 10 hekimin görevinden istifa ettiğini de hatırlatarak “Yaklaşık 5100 sağlık çalışanının bulunduğu kentte şimdiye kadar 700 sağlık çalışanı virüsü kaptı. Bazen personel sıkıntısı nedeniyle bir hekim arkadaşımızın günde 200’e yakın hastayı takip etmesi gerekiyor. Vaka sayısının artışını önlemek için sosyal hareketliliği kısıtlamaya yönelik kararlar alınabilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.