Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Batman’da koronavirüs polikliniğine günde 400 civarı kişi geliyor, gelenlerin yüzde 70’i pozitif çıkıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 3 Ağustos’ta açıkladığı verilere göre, Batman’ın da yer aldığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde dün 261 kişi koronavirüse yakalandı. Medyascope’a konuşan Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemil Küba, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin doğru olmadığını söyledi.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin üzerinden 147 gün geçti. Eve kapanma sürecinde vaka sayıları azalmıştı fakat son zamanlarda günlük vaka sayısı yeniden bine yaklaştı. Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemil Küba, Hazar Dost’a kentteki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

“Hastanede yer kalmadı, durumu ağır olmayan hastaları ilçe hastanelerine gönderiyoruz”

1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinin ardından vaka sayısında artış olduğunu belirten Küba, son 10 günde yoğunluğun daha da arttığını söyledi. Küba, “Yoğun bakım ve servisler tamamen dolmaya yakın, yüzdelik olarak vermek gerekirse doluluk oranımız yüzde 99” dedi. Dr. Küba, hastanedeki yoğunluğu azaltmak için durumu ağır olmayan hastaları çevre hastanelerine gönderdiklerini de sözlerine ekledi. 

“Polikliniğe günde 400-500 kişi geliyor, pozitif vaka oranı yüzde 60-70”

Haziran ayından beri vaka sayısının dört-beş kat arttığını vurgulayan Küba, “Polikliniğe günde 400-500 civarı hasta geliyor. Bu hastaların yüzde 60-70’i pozitif. Bir de PCR testi negatif çıkıp, tomografik bulguları pozitif olan hastalar var” diye konuştu.

“Vefat sayısının 15 olarak açıklandığı gün sadece Batman’da beş kişi vefat etmişti”

Dr. Cemil Küba, ölüm sayılarında da artış olduğunu ekledi ve “Türkiye’de virüs kaynaklı 15 kişinin vefat ettiğinin açıklandığı gün sadece Batman’da beş kişi koronavirüs nedeniyle vefat etmişti” dedi. 

Cemil Küba ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler