Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan ölümünün yedinci yılında mezarı başında anıldı: “Adalet mücadelemizde bir şekilde adalet göremeyeceğimizi anladık, asıl azmettiriciler bir eli yağda, bir eli balda yaşıyor”

Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle kafasından vurulan ve 269 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan, 11 Mart 2014’te hayatını kaybetmişti. Elvan ailesi, her yıl olduğu gibi vefatının sekizinci yılında da Berkin’in Feriköy’de bulunan mezarında bir anma gerçekleştirdi. 

Anmada konuşan anne Gülsüm Elvan, ‘‘Yedi yıldır sürdürdüğümüz adalet mücadelemizde, bir şekilde adalet göremeyeceğimizi anladık’’ diye konuşurken, baba Sami Elvan, faillerin yargılanmadığına dikkat çekerek, ‘‘Asıl azmettiriciler, bu ülkede bir eli yağda, bir eli balda yaşamlarını devam ettiriyor’’ dedi. 

Ailenin avukatı Can Atalay ise yaptığı konuşmada, aradan geçen sekiz yıla rağmen katillerin sadece biri hariç yargılanmaya başlanmadığına değinerek, ‘‘O bir katilin de alacağı ceza her ne kadarsa onu almaması için bin tane, milyon tane dümen çevriliyor’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.