Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afyon’da darp edilen çocuk işçi ve avukatı Medyascope’a konuştu – Av. Şahin: “Tecavüzle tehdit etmişler, kafasında dört demir çubuk kırmışlar”

Afyonkarahisar’da bir balıkçıda çalışan 16 yaşındaki Ş.C.K., ödenmeyen yevmiyesini almak için gittiği dükkanda, patronu A.A. ve A.S. tarafından darp edildi. 7 Mart Pazar günü yaşanan olayda Ş.C.K.’nin vücudunda çeşitli kırıklar oluşurken, şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. Medyascope’tan Hazar Dost, darp edilen çocuk işçi, babası ve ailenin avukatı Elif Tuğba Şahin ile konuşarak, yaşananların ve yargı sürecinin detaylarına ulaştı. 

“Beni o gün çalışmaya çağırdılar, akşam da darp ettiler”

Ş.C.K., Medyascope’a yaptığı açıklamada, 7 Mart günü öğle saatlerinde şüphelilerin kendisini arayarak, “Eleman yok, bugün gel çalış, paranı da veririz” dediğini belirterek, “Ben de çalışmaya gittim. Akşama kadar çalıştım. Sonra içki içmeye başladılar. Beni de arabayla çekirdek almaya gönderdiler” dedi. Marketten döndükten sonra darp edilmeye başladığını anlatan Ş.Ç.K., “Döverken sürekli hakaret ve küfür ettiler. ‘Bizim yüzlerce şahidimiz olur, sana kimse inanmaz’ dediler” diye konuştu.  

Ş.C.K.’yi darp eden şahıslar en soldaki ve en sağdaki

“7 Mart gecesi 01.30 sularında dükkana çağırıyorlar”

İfadesine göre Ş.C.K., 7 Mart gecesi 01.30 sularında çalıştığı balıkçı dükkanına döndüğünde, alacağı olan 200 lirayı istedi ve mekanın yetkilileri olan A.A. ve A.S. tarafından darp edildi. Oğlunun kendisine saat 05.00 gibi ulaştığını anlatan baba Özkan Kahvecigil, “Oğlum bir güvenlik görevlisi üzerinden beni aradı. Güvenlik görevlisi de ‘Abi senin çocuğu dövmüşler’ dedi” ifadelerini kullandı. Ş.C.K.’nin, oradan hastaneye gittiğini anlatan baba Kahvecigil, “Çocuğa ‘hafif darp’ raporu vermişler. Çocuğun vücudunda kırıklar var. Kafasında dört tane demir çubuk kırmışlar. Bunun neresi hafif darp?” diyerek, hastanede verilen darp raporuna tepki gösterdi. 

Şüphelilerin, oğlunu planlayarak dükkana çağırdıklarını söyleyen Kahvecigil, “Oğlumun hırsızlık yaptığını söylüyorlar. Hırsızlık yaptıysa, beni tanıyorsun zaten. Ararsın, gelirim zararın neyse karşılarım. İftira atıyorlar” derken, iki yetişkinin 16 yaşındaki bir çocuğu öldüresiye dövmesinin bir açıklamasının olmadığını söyledi. 

“Oğlum evde zar zor konuşuyor”

Ş.C.K.’nin psikolojisinin kötü olduğunu belirten baba, “Oğlum evde zar zor konuşuyor, resmen eziyet etmişler” diye konuştu. Davanın peşini bırakmayacaklarını söyleyen baba, “Bu insanlar oğlumu sahipsiz sandı. Benim canımı yaktılar. Bunlar insan değil” dedi. 

“Tecavüz etmekle tehdit etmişler”

Medyascope’a konuşan Ş.C.K.’nın avukatı Elif Tuğba Şahin, şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, “Hırsızlık yaptığı için darp ettik” dediklerini belirterek, “İftira atıyorlar. Mağduru kendileri dükkana çağırıyor” dedi. Ş.C.K.’nin alacağı olan 200 lirayı istediği için darp edildiğine dikkat çeken Şahin, şüphelilerin, mağdurun pantolonunu çıkarmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Mağduru tecavüz etmekle tehdit etmişler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler