Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kezzaplı saldırıya uğrayan trans kadın Asya’nın iki gözünde de görme kaybı oluştu, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor

İstanbul Beyoğlu’nda 9 Mart gecesi, 18 yaşındaki trans kadın Asya, Emre Bozkurt tarafından vücuduna kezzap atılması sonucu ağır yaralandı. Bozkurt’un saldırısı sonucu vücudunda ağır yanıklar meydana gelen ve iki gözünde de görme kaybı oluşan Asya’nın tedavisine devam ediliyor. Asya’nın eski sevgilisi olduğu belirtilen saldırgan hakkında arama kararı çıkarıldı.

Medyascope’a konuşan LGBTİ+ aktivistleri, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

LGBTİ+ aktivistlerinin aktardığı bilgilere göre, 9 Mart’ta gece saatlerinde Beyoğlu’ndaki evinden çıkarken saldırıya uğrayan Suriyeli trans kadın Asya’ya ilk müdahale, Şişli Okmeydanı’nda bulunan Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde yapıldı, daha sonra da Kocaeli’ne sevk edildi. Asya’nın bir gözünde tamamen, bir gözünde ise yüzde 85 görme kaybı oluştu.

https://twitter.com/Havinlgbt/status/1369393120832589824?s=20

Asya’nın arkadaşları ve yakınları, Kocaeli Derince Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren Asya ile görüştürülmediklerini söyledi. Hastanenin sosyal hizmetler biriminin ise Asya’nın yoğun bakımdan çıktıktan sonra arkadaşlarıyla görüştürüleceğini söylediği öğrenildi. 

LGBTİ+ aktivistlerinin aktardığı bilgilere göre ise Taksim Polis Merkezi Amirliği’nde görevli polisler, avukatlara sanık hakkında bilgi vermezken, çok sayıda mülteci ve LGBTİ+ örgütü, Asya’yla dayanışmak için avukat görevlendirdi. 

Kapak fotoğrafı: Büşra Erinkurt / csgorselarsiv.org

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler