Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1 İstanbul GP seyircili yapılacak, günlük biletler 30 liraya satılacak

15 Kasım’da düzenlenecek Formula 1 İstanbul Grand Prix’nin seyircili olacağı açıklandı. Organizatör şirket Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, eylül ayının ikinci haftasında satışa sunulacak biletlerin günlük 30, kombine olarak da 90 TL olacağını söyledi.

Formula 1, dokuz yıllık aranın ardından Türkiye’ye dönüyor. 15 Kasım’da Intercity İstanbul Park‘ta düzenlenecek yarışın organizatörü olan Intercity şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, bugün (1 Eylül) Formula 1 İstanbul GP hakkında bir basın toplantısı yaptı.

Formula 1 İstanbul GP’nin seyircili olacağını açıklayan Ak, Intercity‘nin organizasyonu para kazanabileceği bir proje olarak görmediğini vurgulayarak Intercity’nin 30. yılı şerefine günlük biletlerin 30, kombine biletlerin de 90 TL olacağını söyledi. Ak, biletleri eylül ayının ikinci haftasında satışa çıkacak organizasyonun eğer sağlık koşulları el verirse 100 bin seyirci ile yapılabileceğini de belirtti.   

Organizasyonu devletten gelen herhangi bir yardım olmadan kendi imkanlarıyla düzenlediklerini belirten Ak, “Bu sene değişik bir şey oldu, Formula 1’in şartları değişti. Anlaşmayı biz yaptık. Bundan önce hükümetimiz yapıyordu. Formula 1’i ülkemizi geri getirme görevi, Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity’e verildi. Biz de üzerimize düşeni yaparak, Formula 1 yetkilileri ile finansal ve operasyonel tüm görevleri detaylandıran bir sözleşme imzaladık. Buna göre Formula 1’e ödenecek tüm yarış bedelleri, ilgili ücretler ve tüm masraflar bizim tarafımızdan ödenecektir” diye konuştu.

Formula 1 yönetimi ile yapılan sözleşmenin şu an için bir yıllık olduğunu belirten Ak, tarafların uzatma opsiyonu için görüştüğünü söyledi.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1 yönetimi ile görüşmelerin aslında uzun vadeli olarak yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Aslında biz 2021 yılı için uzun süreli kontrat görüşmelerine devam ediyorduk ancak bir ülke çıkmadan giriş kolay olmuyor. Formula 1’de sınırlı sayıda yarış yapılabiliyor. Ancak koronavirüs salgını bir sürü şeyi değiştirdi. Intercity olarak Cumhurbaşkanlığı himayesinde başarılı bir şekilde bu etkinliği tamamlarsak, önümüzdeki senelerde bu yarışın takvimde uzun süreliğine yer alacak olması büyük bir ihtimal. Ancak şu an için sadece bir senelik anlaşmayı imzaladık. Organizasyonu başarılı bir şekilde tamamlarsak, iki taraf da yarışı devam ettirmek istiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.