Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile söyleşi: “İktidar ‘yurtta savaş cihanda savaş’ politikası izliyor”

Medyascope özel yayınında Okan Yücel’in sorularını yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin açıkladığı “Barışa Çağrı Deklarasyonu” ve güncel siyaset hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın kendi bekası için savaş politikalarına ihtiyaç duyduğunu belirten Oluç, “İktidar, ‘yurtta savaş cihanda savaş’ politikası izliyor” derken HDP’nin açıkladığı Barışa Çağrı Deklarasyonu’nun temel amacının toplumdaki barış dinamiğini güçlendirmek ve iktidarın uyguladığı çatışma politikalarının önüne geçmek olduğunu söyledi. Oluç, sorunların “ortak vatan ve demokratik cumhuriyet hedefiyle” müzakere edilerek çözülmesini en önemli mesele olarak gördüklerini vurgulamaya devam edeceklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.