Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, siyah Jacob Blake’in vurulmasının ardından protestolar ve ölümler yaşanan Kenosha’yı ziyaret etti: “Bunlar barışçıl protesto değil, terör”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, beyaz bir polis memurunun silahsız siyah vatandaş Jacob Blake’i vurmasının ardından günlerdir süren polis şiddeti karşıtı eylemlerin merkezi haline gelen Kenosha kentini ziyaret etti. Trump birlik mesajı vermek yerine, polisleri savunmayı tercih etti.

Demokratlar’ın kontrolündeki Wisconsin eyaletinde yer alan ve yine Demokratlar tarafından yönetilen Kenosha kenti yetkilileri, olayları daha da kızıştırmasından endişe ettikleri Trump’ın kente gelmemesini talep etmişti.

Kasımdaki başkanlık seçimlerine aylar kala Trump’ın Demokrat aday Joe Biden karşısındaki stratejisi “düzen ve güvenlik” mesajı vermek üzerine şekilleniyor. Bu kapsamda Trump #BlackLivesMatter (Siyah Hayatlar Değerlidir) protestolarında olduğu gibi, Kenosha’daki eylemlerde de protestocuları “vandallar”, Demokrat yöneticileri de “beceriksiz” olarak nitelendiriyor.

23 Ağustos günü beyaz bir polis memuru, silahsız siyah vatandaş Jacob Blake’e yedi el ateş etmişti. Bunun ardından çıkan protestolarda 17 yaşındaki Kyle Rittenhouse, üç siyah vatandaşı silahıyla vurmuş, iki kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Olayın ardından daha da büyüyen protestolar hakkında Kenosha’da konuşan Trump “Bunlar barışçıl protesto eylemleri değil, terör” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.