Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani Ankara’da – Aydın Selcen: “Eskiden birçok farklı işbirliği konuları ele alınırdı, şimdi 90’lardaki gibi yalnızca PKK konusu gündem olmuş”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani Ankara’da. Barzani önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ardından da Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bu ziyaret, geçen yıl IKBY Başkanı seçilen Barzani’nin ilk Türkiye gezisi.

Barzani Ankara’da ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti konuk ettik. PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ilişkilerimizi ele aldık” dedi.

Barzani daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe’de görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

Aydın Selcen: İlişkilerde 90’lara dönülmüş gibi duruyor” 

Medyascope yorumcusu Aydın Selcen, ziyaretin, Barzani’nin IKBY Başkanı seçilmesinden neredeyse bir buçuk yıl sonra yapılmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Selcen “Bu kadar uzun süre sonra yapılan bir ziyarette eskiden olsa doğalgaz, petrol ve birçok farklı işbirliği konuları ele alınırdı. Şimdi artık ilişkiler tekrar başa döndü gibi görünüyor. Tıpkı 90’lardaki gibi yalnızca PKK konusu ele alınmış” dedi. 

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.