Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep’te eşiyle tartışırken şüpheli şekilde hayatını kaybeden Sezay Koçak’ın teyzesi Medyascope’a konuştu: “Herkes onu kahkahasıyla hatırlar, bu bir kadın cinayetidir”

Sezay Koçak Özahi, 2 Eylül günü Gaziantep’teki evinde şüpheli bir şekilde balkondan düşerek hayatını kaybetti. Olay öncesi, evli olduğu Ali Özahi ile tartıştığı bilinen Sezay Koçak’ın ölümü üzerindeki şüpheler giderek artıyor.

Sezay Koçak’ın teyzesi Ebru UlusalMedyascope‘a konuştu.

Olayın intihar olamayacağını söyleyen Ulusal, Sezay Koçak’ın uzun zamandır evli olduğu Ali Özahi’den boşanmaya çalıştığını ve bu kişinin kendisini aldattığına dair elinde güçlü kanıtlar olduğunu söyledi. Olayın yaşandığı gece polise ifade veren Ali Özahi ise daha sonra serbest bırakılmıştı.

“İki aydır boşanma arifesindeler. Hayatını kaybetmeseydi birkaç günlüğüne benim yanıma gelecekti

Ebru Ulusal, yeğeni Sezay Koçak’ın boşanmak istediği erkeğin ailesinin, yaşadıkları bölgede tanınmış bir aile olduğunu belirterek, “Hayatını kaybetmeseydi benim yanıma, Ankara’ya gelecekti. Kızını kontrole getirecekti Gazi Hastanesi’ne. Sonra da birkaç gün benim yanımda kalacaktı. İki aydır boşanma arifesindeler. Bundan dolayı biraz da Antep’ten uzaklaşmak istemişti. Eşinin kendisini yaklaşık üç yıldır aldattığını öğrenmişti. Ardından boşanma avukatıyla görüştü. Ellerinde de güçlü deliller olduğu için ciddi de bir tazminat talebi vardı. Eşi Antep’in tanınmış ailelerinden biri ve toprak sahibi. Dolayısıyla Ali Özahi bu durumdan ailesinin haberdar olmasını istemiyor” dedi.

“Herkes onu kahkahasıyla hatırlar. Bu bir kadın cinayetidir”

Ebru Ulusal, yeğeninin neşeli bir insan olduğunu belirterek intihara kalkışmasına ihtimal vermediğini söyledi: “Ortada büyük soru işaretleri ve farklı ifadeler var. Herkes onu kahkahasıyla hatırlar. Boşanma dönemindeydi ve bunu talep eden de kendisi. Böyle bir insan neden intihar etsin? Bu bir kadın cinayetidir.”

“Kavga seslerini komşular duyuyor, evde eşinin akrabaları da var”

Ebru Ulusal olay hakkında edindiği bilgileri ise şöyle aktardı: “Kavga ediyorlar ve kavga seslerini komşular da duyuyor. ‘Telefonumu ver’ diye sesler geliyor, Sezay yine Ali’nin telefonunda bir şey yakalıyor galiba. Sonrasında tartışma büyüyor ve balkondalarken Sezay ya aşağı itiliyor ya da o arbedede dengesini kaybedip düşüyor. Oturdukları sitenin karşısındaki bloklar kocasının ailesinden insanlara ait. Evlerin çoğu onların. Eşinin erkek kardeşi ve onun eşi de tartışma sırasında evde. Komşularla konuştuğumuzda ‘Balkonda Ali’nin erkek kardeşi ve onun eşi de vardı’ dediler. Komşularla konuşunca şüphelerimiz daha da arttı.”

“Telefonda aldatma ilişkisiyle ilgili kendi ağzından ses kayıtları da vardı”

Ebru Ulusal, yeğeninin telefonunda eşinin yaşadığı ilişkilere dair ciddi kanıtlar olduğunu ancak bu telefonun polis tarafından incelemeye alınmadığını belirtti: “Telefonda eşinin yaşadığı ilişkiler ile ilgili kendi ağzından itiraflarını içeren ses kayıtları vardı ama telefon o gece polis tarafından alınmamış. Şu an telefon poliste değil, ailenin elinde.”

 “Dosyaya gizlilik kararı verildi, savcı bizi azarladı”

Ebru Ulusal, suç duyurusunda bulunmak için gittikleri makamda savcı tarafından azarlandıklarını ve savcılığın bu dosyayla ilgili gizlilik kararı verdiğini söyledi.

“Karşı tarafın ailesi bizimle iletişime geçmedi”

Ebru Ulusal, Ali Özahi ve ailesiyle olaydan sonra hiç iletişime geçmediklerini ve kendilerinden de başsağlığı dilenmediğini belirterek “Ben onlarla konuşmadım. Kendileri de beni aramadı. Gözünüzün önünde yıllardır tanıdığınız biri ölüyor, ‘Acınız acımızdır paylaşalım’ demiyorlar çünkü kaçtıkları ve gizledikleri bir şey var” dedi.

“Aldatma ve boşanma meselesiyle ilgili iki aydır her gün benimle konuşuyordu”

Sezay Koçak’ın teyzesi Ebru Ulusal, ailede Sezay’a en yakın kişilerden biri olduğunun altını çizerek iki aydır düzenli olarak Sezay’ın kendisi ile iletişime geçtiğini söyledi: “Aldatma ve boşanma meselesi hakkında iki aydır devamlı benimle konuşuyordu. Ailede dertleştiği ve dinlediği insanlardan biriyim. Öbürü de küçük kardeşidir. Bir onu, bir beni arardı. Daha önceden de aldatmayla ilgili şüpheleri var ancak kendisine itiraf ettireli iki ay oluyor. Bana bu olaydan şüphelerinin artık somut delillere ulaştığı zaman bahsetti. Maalesef boşanma döneminde annemin yanına gidiyor. Sonra çocuklar çok istediği için babayı evden göndermiyorlar. Dolayısıyla adam eve girip çıkmaya devam ediyor.”

Otopsi raporuyla ilgili de kafa karışıklığı olduğunu belirten Ebru Ulusal, kendilerine ilk aşamada rapor için altı ay bekleyebileceklerinin söylendiğini ancak daha sonra üç ay ya da 40 gün içinde bu rapora ulaşabileceklerinin bildirildiğini anlattı.

Ebru Ulusal, yeğeninin iki çocuk annesi olduğunu belirtirken şu an çocuklardan birinin diğer teyzesiyle, diğerinin ise babaannesiyle Gaziantep’te kaldığını söyledi.

Medyascope’a konuşan Sezay Koçak’ın avukatı Erkan Kuşçu ise soruşturma hakkında gizlilik kararı olduğu için herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtti. Kuşçu şunları söyledi: “Bugün aileden vekalet aldım. Soruşturma süreci başladı, gerekli raporlar elimize geldikçe soruşturmayı ilerletip derinleştireceğiz. Ancak soruşturma hakkında gizlilik raporu geldi.”

Avukat Kuşçu, otopsi raporuyla ilgili durumu ise şöyle anlattı: “Otopsi raporunun ne zaman çıkacağı Adli Tıp İhtisas Dairesi’nin yoğunluğuna bağlı. Oradan bilgi alıyoruz ve ne zaman elimize ulaşacağı kurumun yoğunluğuna göre belirleniyor ama altı aydan daha önce de gelebilir.”

Olay ile ilgili olarak kadın örgütlerinden de açıklamalar geldi. Kadın Savunma Ağı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ali Özahi’nin tutuklanması talep edilirken bu akşam saat 20:00’de Twitter üzerinden hashtag açılacağı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.