Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (5): Anadolu takımları

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu bu akşam başlıyor. Daha önce Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor’u değerlendirmiştik. Şimdi ise Anadolu kulüplerini Medyascope sizin için değerlendiriyor. 

Alanyaspor

Alanyaspor transfere teknik direktörü Erol Bulut’u Fenerbahçe’ye kaptırarak başladı. Boşalan teknik direktörlük görevine Çağdaş Atan’ı getirildi. Efkan Bekiroğlu, Berkan Kutlu,  François Moubandje, Khouma BabacarDavidson, Ufuk Ceylan ve Adam Bareiro kadroya dahil oldu. 

Geçen sene Sivasspor’da başarılı bir performans sergileyen ve bonservisi Beşiktaş’ta bulunan Fatih Aksoy, Beşiktaş’tan takas yöntemiyle transfer edildi. Welinton’u Beşiktaş’a veren Akdeniz ekibi; Kaan Kanak, Cenk Gönen, Junior Fernandes, Lokman Gör, Fabrice N’Sakala, Baiano, Djalma, Isaac Sackey, Eray Birnican, Papiss Cisse ve Haydar Yılmaz’la sözleşme uzatmayarak yollarını ayırdı. Kadrosunda büyük ölçüde yeniden yapılanmaya giden Alanyaspor, 12 Eylül Cumartesi günü Sivasspor’la ilk Süper Lig maçına çıkacak. Mücadele 17.00’de başlayacak. 

Ankaragücü 

Başkentin köklü kulüplerinden Ankaragücü, teknik direktörlük görevine deneyimli çalıştırıcı Fuat Çapa’yı getirerek transfer sezonuna giriş yaptı. Zvonimir Sarlija, Daniel Lukasik, ve 23 yaşındaki genç futbolcu Erdi Dikmen’ni kadrosuna kattı. Geçen sene kiralık olarak forma giyen, Hasan Kaya, Furkan Beklevic, Ahmet Sun ve Alper Önal takıma geri katıldı. 

Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig’in 38 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Sedat Ağçay’la yollarını ayırdı. Aydın Karabulut, Dever Orgill, Mehmet Sak, Oscar Scarione ve Nduka Ozokwo’la sözleşme uzatmayarak takımdan gönderdi. Kiralık olarak forma giyen Gerson Rodrigues’de takımına geri döndü. Ankaragücü, Süper Lig’in ilk maçına Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşında çıkacak. Mücadele 13 Eylül Pazar günü 17.00’de başlayacak. 

Antalyaspor 

https://twitter.com/Antalyaspor/status/1296100417726820353

Antalyaspor, kariyerinde Real Madrid, Liverpool ve Borussia Dortmund’da forma giymiş Nuri Şahin’i kadrosuna katarak transfer sezonuna dikkat çekerek başladı. Ankaragücü’yle sözleşme yenilemeyen Dever Orgill’i kadrosuna katan Akdeniz temsilcisi, Sidney Sam, Serdar Gürler, Gökdeniz Bayraktar’ı transfer etti. İspanya ekiplerinden Las Palmas’a kiraladığı Jean-Armel Drole’yi geri çağırdı. 

Salih Dursun, Fredy, Yekta Kurtuluş, Chico, William Vainqueur, Charles, Diego Angelo, ve Ondrej Celustka’yla yollarını ayırdı. Antalyaspor 13 Eylül Pazar günü 20.00’da Gençlerbirliği’ni konuk edecek. 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor 

Süper Lig’in yeni ekiplerinden olan Erzurumspor; Petrus Boumal, Adolphe Teikeu, Mitchell Donald, Arturo Mina, Kaan Kanak, Fabien Farnolle, Armando Sadiku, Arvydas Novikovas, Muhammed Gönülacar ve Mücahid Albayrak’ı kadrosuna kattı. 

Erzurumspor; Mickael Pote, Tunay Deniz, Jasmin Scuk, Ibrahim Sehic, Batuhan Artarslan ve Yusuf Gültekin’le yollarını ayırdı. Erzurumspor’un 38 yaşındaki deneyimli futbolcu Merhan Acil ise futbolu bıraktı. Erzurumspor Süper Lig’in ilk maçına Ankaragücü karşısında çıkacak. Mücadele 13 Eylül Pazar günü 17.00’da başlayacak. 

Denizlispor

Denizlispor transfere tecrübeli kaleci Cenk Gönen’i kadrosuna katarak başladı. Daha sonra Ángelo Sagal, Marvin Bakalorz, Muris Mesanovic, Costel Pantilimon, Sakıb Aytaç’ı kadrosuna katarak güçlendi. 

Denizlispor; Tolgahan Acar, Kadir Kurt, Emre Sağlık, Zeki Yavru, Murathan Sütçü, Syam Ben Youssef, Marc Kibong Mbamba ve Olcay Şahan ile yollarını ayırdı.

Denizli temsilcisi, Süper Lig’de ilk maçına 12 Eylül Cumartesi günü, Göztepe karşısında ilk maçına çıkıyor. 20.00’de başlayacak olan maç, koronavirüs salgını nedeniyle tüm diğer maçlar gibi seyircisiz bir şekilde oynanacak. 

Gaziantep Futbol Kulübü 

Gaziantep Futbol Kulübü, teknik direktör Marius Sumudica ile yoluna devam ediyor. Sumudica’nın raporu doğrultusunda Cenk Şahin, Çağlar Akbaba, Alexandru Maxim, Furkan Soyalp, André ve Zvonimir Kozulj’u transfer edildi. 

Gaziantep FK; Yusuf Türk, Muğdat Çelik, Kerim Avcı, Bahadır Çiloğlu, Mücahid Albayrak, Seifedin Chabbi, Mahmut Bilir, Raman Chibsah ile yollarını ayırdı. Gaziantep temsilcisi, 12 Eylül Cumartesi günü Galatasaray’la karşılaşacak. Mücadele 20.00’da başlayacak. 

Gençlerbirliği 

Ankara’nın bir diğer köklü kulübü olan Gençlerbirliği, teknik direktörlük görevine eski futbolcusu Mert Nobre’yi getirdi. Dominik Furman, Salih Dursun, Mattias Johansson, Mustafa Çeçenoğlu, Murat Yıldırım ve Diego Angelo’yu renklerine kattı. 

Teknik Direktör Mert Nobre’nin raporu doğrultusunda Stéphane Sessegnon, Yasin Pehlivan, Nadir Çiftçi, Erdem Özgenç, Sadio Diallo, Furkan Korkut ve Ahmet Oğuz ile yollarını ayırdı. 

Gençlerbirliği, 13 Eylül Pazar günü 20.00’da Antalyaspor’a konuk olacak. 

Göztepe 

Göztepe sezona İrfan Can Eğribayat, Dzenan Burekovic, Cherif Ndiaye, Burak Süleyman ve Kubilay Sönmez transferleri ile başladı. 

İzmir’in sarı-kırmızılı temsilci, Portekizli tecrübeli kalecisi Beto, Kamil Wilczek, André Castro, Wallace Reis, Kerem Atakan Kesgin, Celso Borges, Deniz Kadah ve Serdar Gürler ile yollarını ayırdı. 

Sarı-kırmızılı ekip İlhan Palut önderliğinde sezonu Denizlispor deplasmanında açıyor. 12 Eylül Cumartesi günü, oynanacak olan maç 20.00’da başlayacak. 

 

Hatayspor

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Hatayspor, sezona bir dönem Manchester United’da da forma giyen Mame Diouf’u kadrosuna katarak iddialı bir giriş yaptı. Akdeniz temsilcisi, Isaac Sackey, Munir, Mehmet Küçükdurmuş, Ruben Ribeiro ve Burak Çamoğlu ile kadrosuna güç kattı. 

Kubilay Sönmez, Samed Karakoç, Sadi Karaduman, Ömer Alıcı ve Hamza Gür’le yollarını ayırdı. 

Süper Lig’de ki ilk maçına son şampiyon Başakşehir karşında çıkacak. Mücadele 14 Eylül Pazar günü 20.00’da başlayacak. 

Kayserispor 

Kayserispor, kulüp başkanı Berna Gözbaşı’nın önderliğinde yeni sezona hazırlanıyor. Bayram Bektaş’ı göreve getiren Gözbaşı, Tottenham Hotspur’da bir dönem forma giyen ve İngiltere’ye damgasını vuran Aaron Lennon’nı kadrosuna katarak, adından çokça söz ettirdi. Daha sonra, Daniel Avramovski, Dimitrios Kolovetsios, İlhan Depe, Muğdat Çelik, Yaw Ackah, Joseph Attamah, ve Harrison Manzala’la kadrosunu güçlendirdi.  

Bernard Mensah’ı Beşiktaş’a gönderen Kayserispor, Ben Rienstra, Cenk Şahin, Artem Kravets, Ziya Alkurt, Eray İşcan’la yollarını ayırdı. 

Kayserispor Süper Lig’e 13 Eylül Pazar günü Kasımpaşa karşına çıkıyor. Mücadele 17.00’da başlayacak 

Konyaspor 

Geçen sezonun son haftalarında lige damga vuran Konyaspor, Süper Lig’in 42 hafta olmasından doğan her takımın bir hafta maç yapmayacak olmasından dolayı ilk hafta maça çıkmayacak. İç Anadolu temsilcisi bu yaz transferi durgun geçirdi. Musa Çağıran, Samuel Eduok ve Ibrahim Sehic’i kadrosuna kattı. 

Ali Turan, Riad Bajić, Mücahit Can Akçay, Fallou Diagne, Ertuğrul Taşkıran, Jens Jönsson, Ferhat Öztorun ve Selim Ay’la yollarını ayıran yeşil-beyazlı ekip, kadrosunda çok ciddi bir değişikliğe gitti. 

Rizespor 

Rizespor transfere damga vuran takımlar arasındaydı. Fransa futbolunun önemli isimlerinden, Loic Remy’yi kadrosuna kattı. Karadeniz temsilcisi transfer sezonundaa Selim Ay, Fabricio Baiano, Kemal Rüzgar, Engin Bekdemir, Nadir Çiftçi, Yasin Pehlivan, Konrad Michalak ve Atakan Akkaynak’ı kadrosuna kattı. 

Oğulcan Çağlayan’nı Galatasaray’a kaptıran Rizespor, Mohamed Abarhoun ve Berkay Sandıkçı ile yollarını ayırdı. Geçen sene kiralık olarak Rizespor forması giyen hiçbir oyuncu takımda tutulmadı. 

Rizespor, Süper Lig’e şampiyonluk favorilerinden biri olan Fenerbahçe karşında başlıyor. 11 Eylül Cuma günü oynanacak mücadele 20.00’de başlayacak. 

Sivasspor

Geçen senenin flaş ekiplerinden Sivasspor, bu sene önemli oyuncularını kaybederek, yaz transfer sezonuna başladı. Mert Hakan Yandaş’ı Fenerbahçe’ye, Emre Kılınç’ı Galatasaray’a kaptıran Kırmızı-beyazlı ekip, Paul Papp, Furkan Sağman, ve Cem Özdemir ile yollarını ayırdı. Bu yaşanan kan kaybını telafi etmek isteyen Sivasspor, kadrosuna Robin Yalçın, Kerem Atakan Kesgin, Jorge Felix, Max Gradel ve Casimir Ninga ile bu eksiklikleri gidermeye çalıştı. 

Sivasspor Lig’e Alanyaspor’u konuk ederek “merhaba” diyecek. Mücadele, 12 Eylül Cumartesi günü 17.00’da başlayacak. 

Yeni Malatyaspor

Yeni Malatya bu yaz transfer dönemine teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu’nu getirerek başladı. Benjamin Tetteh, Murat Akça, Jetmir Topalli, Zeki Yavru, Adem Büyük, Eray İscan ve Doğukan Emeksiz’i kadrosuna kattı. Christian Cueva, Fernando Zuqui ve Guido Herrera’yı kiraladı. 

Malatya temsilcisi; Issiar Dia, Gökhan Töre, Sakib Aytaç, Fabien Farnolle, Thievy Bifouma, Murat Yıldırım, Mitchell Donald, Robin Yalçın, Arturo Mina ve Eren Tozlu ile yollarını ayırdı. 

Sarı-kırmızılı ekip Süper Lig’e Fatih Karagümrük karşısında başlıyor. 12 Eylül Cumartesi günü oynanacak maç 17.00’da başlayacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.