Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıraathane Kitap Şenliği bu yıl dijital ortamda gerçekleşiyor

Kıraathane Kitap Şenliği, koronavirüs önlemleri kapsamında 12-20 Eylül 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılıyor. 21 bağımsız yayınevi ve iki dergi, Miro uygulaması üzerinde kurdukları dijital stantlarda okurlarıyla buluşuyor.

İlki, 2019’un Eylül ayında 20 bağımsız yayınevinin katılımıyla İstanbul Beyoğlu’ndaki Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde gerçekleştirilen Kıraathane Kitap Şenliği‘nin ikincisi çevrimiçi olarak 12-20 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılıyor.

Bağımsız yayınevlerinin dijital stantlarında kitaplarını sergileyecekleri şenliğin odağında kitap ve yayıncılık olan etkinlikler var. Yayıncılar, editörler, yazarlar ve çevirmenlerin okurlarla buluşacağı 36 etkinlik dokuz gün boyunca sürecek.

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin şenlik için yaptığı çağrı şöyle:

“Siyasi gelişmelere, iktisadi zorluklara ve pandeminin dayattığı önlemlere rağmen okumaya, yazmaya, çevirmeye, yayımlamaya devam etmek bizim açımızdan daha iyi bir hayat için direnmenin de bir yolu. Bu yoldaki herkesi şenliğimize bekliyoruz!”

Dijital şenlik alanında stantlarıyla yer alan 23 katılımcı şunlar: 

160. Kilometre, Alef, Aras, Avesta, Baobab, Corpus, Edebi Şeyler, Espas Sanat Kuram, Flaneur, İstos, K24, Kıraathane Kitapları, Kolektif Kitap, Lemis, Lîs, Manifold, Monokl, Norgunk, ONS Dergisi, Propaganda Yayınları, Raskol’un Baltası, Siren, Yort.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.