Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (194): Özgenur Korlu ile salgın sürecinde eğitim

İstanbul Hepimizin Girişimi’nin hazırlayıp sunduğu Şehir Hepimizin programı, koronavirüs salgınının etkilerini farklı boyutları ile ele almaya devam ediyor. Bu hafta Pınar Uyan Semerci ve konuğu Eğitim Reformu Girişimi’nden (ERG) uzman araştırmacı Özgenur Korlu, salgınla birlikte uzaktan eğitime geçişin etkileri ve Eylül 2020’de başlayan eğitim yılına dair durumu değerlendirdi. Okulun, eğitimin yanı sıra, çocuğun iyi olma halinin diğer alanları açısından var olan öneminin de tartışıldığı programda, Eğitim Gözlemevi’nin bulguları ışığında eğitime erişimdeki eşitsizliklerin salgın sürecinde nasıl katlanarak arttığı ele alındı. 

ERG, 2003 yılında çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapma hedefli ile kuruldu. Bünyesindeki Eğitim Gözlemevi ve Eğitim Laboratuvarı birimleriyle eğitim alanındaki gelişmeleri izleyerek kamuoyunu bilgilendirmek için araştırma raporları ve politika belgeleri hazırlıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.