Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırrı Sakık, savcının beraat talebine rağmen aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezasını değerlendirdi: “Yardım yataklık yapmışsam yoksul Ağrılılar’a yapmışımdır”

Eski HDP Muş Milletvekili ve eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, yaptığı bir basın toplantısı nedeniyle savcının beraat istemesine rağmen “yardım ve yataklıktan” ve “örgüt propagandasından” 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Cezayı değerlendiren Sakık “Dönemin valisinin onayı ile gidip, 15 dakikalık bir basın açıklaması yapıldı. Vali beyin beyanına rağmen ve savcının beraat istemesine rağmen bize ceza veren genç hâkimler, ismimize karşı önyargılı ve düşman hukuku uygulayarak ceza verdi. Ben eğer yardım yataklık yapmışsam Ağrılı yoksullara yapmışımdır” dedi.

Muhalefetin durumunu da değerlendiren Sakık, Türkiye’de iktidardan çok bir muhalefet sorunu olduğunu belirterek “CHP Genel Başkanı kurultaydan sonra çıkıp dostları ile bir araya geleceğini söylüyor. Ama dostlarının adını açıklamaktan çekiniyor. Böyle muhalefet olmaz. Meral Akşener’in Selahattin Demirtaş’ın kahvaltı çağrısına verdiği yanıt hepimizi üzmüştür. İYİ Parti aktör mü yoksa faktör mü olmak istiyor; buna karar vermelidir. Demirtaş bulunduğu cezaevi koşullarında bir gedik açmaya çalışıyor. Cezaevinde olmasına rağmen istediği zaman gündem yaratıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.