Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ile söyleşi: “Çanakkale’de zaten kıt olan suyu maden işletmesine verdikleri zaman hangi suyla tarım yapılacak, hangi su kullanılacak?”

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ile TEMA‘nın maden ihaleleri raporunu, madenciliğin sebep olduğu doğa tahribatını ve anayasa güvencesindeki sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını konuştuk.

Cengiz Holding’in Kaz Dağları’nda başlatmayı planladığı maden çalışmalarının halkın yoğun tepkisiyle karşılanmasının doğal olduğunu söyleyen Ataç, “Çanakkale’de zaten kıt olan suyu maden işletmesine verdikleri zaman kendileri hangi suyla tarım yapacak, hangi suyu kullanacaklar?” dedi.

Ataç, kişisel tüketim alışkanlıklarının önemini vurguladı, altın takı kullanımı konusunda izleyicileri uyardı ve “Mutlaka altın alacaklar da aldıkları kadar altını geri dönüşüme soksunlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.