Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Bisiklet Turu’nun şampiyonu 21 yaşındaki Slovenyalı Tadej Pogacar, yarışı kazanan en genç sporcu oldu

Yol bisikletinin en önemli yarışlarından biri olarak kabul edilen Fransa Bisiklet Turu’nun (Tour de France) bu yılki kazananı, BAE Emirates takımının 21 yaşındaki Slovenyalı sporcusu Tadej Pogacar oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle iki ay ertelenen 107. Fransa Bisiklet Turu’nda son etap Mantes-la-Jolie ile başkent Paris arasında yapıldı. Dört mayonun üçünü kazanan 21 yaşındaki Pogacar, “yarışı kazanan en genç sporcu” olarak adını tarihe yazdırdı. Pogacar bununla birlikte, Fransa Bisiklet Turu’nu kazanan ilk Slovenyalı sporcu oldu.

Pogacar, Fransa Bisiklet Turu’nun 20. etabında genel klasman lideri Primoz Roglic’ten 57 saniye geride olmasına rağmen yarışı 1 dakika 56 saniye farkla bitirdi.

Yarışmadan sonra gözyaşlarını tutamayan Pogacar, ‘’Aslında amacım yarışı kazanmak değil sadece katılmaktı. Yaptığım işe konsantre oldum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanılmaz, inanılmaz. Bu, dünyadaki en büyük yarış” diye konuştu. 

https://twitter.com/LeTour/status/1307352474530050048

1983 yılından bu yana bir ilk 

İnanılmaz bir başarıya imza atan ve sarı mayonun sahibi olan Pogacar, 1983’te katıldığı ilk Fransa Bisiklet Turu’nda şampiyonluğa ulaşan Laurent Fignon’dan bu yana bunu başaran ilk sporcu oldu. Pogacar aynı zamanda 1974 yılında Belçikalı sporcu Eddy Merckx’in dört mayonun üçünü kazanmasından sonra bu başarıyı gösteren ilk sporcu olarak da tarihe geçti.

Fransa Bisiklet Turu’nun genel klasmanında ilk üç sıra söyle oluştu: 

1. Tadej Pogacar (BAE Emirates) 

2. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) 

3. Richie Porte (Trek-Segafredo)

https://twitter.com/LeTour/status/1307742325783834624

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.