Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son Beyoğlulular: Alışmak sevmekten daha zor

Beyoğlu, İstanbul’un çekim merkeziyken terk edilen, giderek yalnızlaşan, çoraklaşan semtine dönüştü. Beyoğlu’nun dönüşümü Türkiye’nin dönüşümünün bir izdüşümü gibiydi aslında. Entelektüellerin, öğrencilerin, sanatçıların siyasete, hayata dair canlı tartışmalarıyla, eğlenceyle ve neşeyle dolan Beyoğlu sokakları, giderek kasvetli bir yalnızlığı ve bir türlü yenilgiyi hatırlatıyor.

Kısa Dalga’dan Özgün Çağlar, tarihinde yangınlar, mütareke dönemi, 6-7 Eylül olayları gibi geçmiş zamanlı; cadde üzerindeki ağaçların kesilmesi, Emek Sineması’nın yıkılması, terör eylemleri gibi de yakın geçmiş zamanlı önemli kırılma noktaları bulunan Beyoğlu semtinin bugününü, kent sosyoloğu Cenk Özbay ve – “Son Beyoğlulular” olarak adlandırdığı – edebiyat eleştirmenleri Seçil Epik, Ahmet Ergenç, doktora öğrencisi Ezgi Yılmaz, Muaf barın işletmecilerinden Gürsel Yenilmez’le konuşuyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.