Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ile söyleşi: “ABD büyükelçisinin açıklaması Türkiye’ye modern bir ilaç ambargosu tehdidi anlamına geliyor”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Odası ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 38. Amerikan-Türk Konferansı‘nda konuşan ABD’nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, ABD’li ilaç şirketlerinin Türkiye’ye ilaç satışını durdurabileceğini söyledi. Bu durumun nedeni, Türkiye’deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2.3 milyar dolara çıkması. Satterfield, ABD’li şirketlerin ilaç satışına bu şekilde devam etmek istemeyeceğini belirtti. Satışın durdurulması ihtimalinin Türkiye’de sağlık sistemi açısından ne gibi sonuçlar doğuracağını, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.