Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

212 Photography Istanbul programı açıklandı: Festival, 8 Ekim’de başlıyor

Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek 212 Photography Istanbul, 8-18 Ekim 2020 tarihleri arasında özel bir rota dahilinde beş farklı mekanda gerçekleştirilecek. Merkezi Yapı Kredi Bomontiada olacak sergilerin bu seneki durakları arasında, Tekfur Sarayı Müzesi, Zülfaris Karaköy, Şerefiye Sarnıcı ve Akaretler Sıraevler yer alacak. 

10 gün boyunca sürecek ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, HP ve Jotun’un destekleri ile gerçekleştirilecek festival, İstanbullular’a yeni keşif rotaları da sunacak. 212 Photography Istanbul kapsamında ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş.’nin yanı sıra, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Avusturya Kültür Ofisi İstanbul, İstanbul Cervantes Enstitüsü, ARTISRAEL ve Hollanda Başkonsolosluğu’nun da katkılarıyla; sergilerle birlikte programda çevrimiçi atölyeler, film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra uluslararası  bir fotoğraf yarışması da yer alacak. Koronavirüs önlemleri alınarak gerçekleştirilecek festivalin biletleri satışta. 

Festivalde, AES+F, Clemens Ascher, Bruno Barbey, Michal Chelbin, Metin Çavuş, Emre Dörter ve Mustafa Erkatırcı, Grégory Escande, Julia Hetta, Zeynep Kayan, Ellen Kooi, Ouka Leele, Mária Švarbová, Sergen Şehitoğlu, Özlem Şimşek, Sıla Yalazan, Begüm Yamanlar‘ın da aralarında bulunduğu sanatçılar yer alacak.

Yeni yeteneklerin keşfedileceği yarışmada birinciyi, aralarında tasarımcı Hussein Chalayan, fotoğraf dünyasının önde gelen kurumlarından Foam’ın Küratörü Kim Knoppers, Avrupa’nın en eski galerilerinden Photographers’ Gallery Direktörü Brett Rogers, işlerinin de festival kapsamında görüleceği fotoğraf sanatçısı Ellen Kooi, Aperture Magazine Editörü Brendan Embser, Özyeğin Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Metin Çavuş’un yer aldığı bir jüri belirleyecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.