Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “Sizin oyunlarınıza boyun eğecek bir parti değiliz. Saldırdıkça kaybedeceksiniz”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Kobani olayları” soruşturması kapsamında dün (25 Eylül) sabah saatlerinde 80’den fazla kişi gözaltına alındı. Dün akşam Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü olarak toplandı. Bugün ise HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan saat 12.30’da HDP Genel Merkezi’nde konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada öne çıkanlar şöyle:

“Operasyon siyasidir ve intikam amaçlıdır”

Buldan, iktidarın HDP’den intikam almak amacıyla bu operasyonu gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi: Dün yapılan operasyon siyasidir ve bir intikam operasyonudur. Hâlâ 7 Haziran seçim sonuçlarını ve HDP’nin büyümesini hazmedemeyen hükümetin, başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere HDP’den intikam alma operasyonudur. Siyasi soykırım operasyonlarına o günden beri hiçbir şekilde ara verilmedi. HDP’nin ve Kürtler’in elde ettiği tüm kazanımlar gaspedilmeye çalışıldı. Bu operasyonlar yeni değildir. AKP hükümetinin siyasi darbelerinin bir devamıdır. Dün gözaltına alınan arkadaşlarımızın isimlerine baktığımız zaman ne amaçla alındıkları belli. Ayhan Bilgen Kars halkının iradesidir ve Kars halkına hizmet etmekten başka suçu yoktur. Sırrı Süreyya Önder bu ülkenin barışına katkı sunmuştur.”

“Operasyonların amacı ülke gündemini farklı bir yere taşımaktır”

Operasyonun amacının aynı zamanda ülkedeki gündem konularını değiştirmek olduğunun altını çizen Buldan, “AKP hükümetinin Türkiye’yi yönetememekten kaynaklı ve yaşadığı krizlerden dolayı kolay lokma olarak gördüğü HDP’yi bir kez daha hedef almasının sebebi bu ülkeyi yönetememek ve ülkedeki gündemi farklı bir yere taşımaktır. AKP bugün yürüttüğü hiçbir siyasette başarılı değildir. Salgın yönetiminin, savaş politikalarının tutmadığı bir yerde yeni gündemler yaratmak isteyen AKP hükümeti gaz meselesinde, Ayasofya meselesinde, İstanbul Sözleşmesi ve savaş politikalarında istediğini elde edemediği için farklı bir algı operasyonunu Türkiye halklarının önüne getiriyor” dedi.

“Bugünkü operasyon sadece HDP’ye yapılmamıştır”   

Operasyonun sadece HDP’ye yönelik olmadığını savunan Buldan, “Bugün yapılan siyasi soykırım operasyonu sadece HDP’ye değil, aynı zamanda Türkiye halklarına yapılan bir operasyondur. Türkiye halklarının açlığın ve yoksulluğun pençesine düşmesinden kaynaklı bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını biliyoruz” diye konuştu.

“6-8 Ekim olayları ile ilgili gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz“

Pervin Buldan, hükümetin 6-8 Ekim olayları ile ilgili de gerçeklerin konuşulmasını engellediğini öne sürdü:

“6-8 Ekim olayları denen mesele tam anlamıyla o dönem açısından IŞİD barbarlığına karşı Türkiye halklarının buna karşı göstermiş olduğu protestodur. Orada katledilen 53 insanın 47’si HDP’lidir. Hiçbir soruşturma açılmamış, ölenlerin ismi bile telaffuz edilmezken o olayda hayatını kaybeden bir kişinin ismi öne çıkartılmış ve o kişi üzerinden algı operasyonu yapılmıştır. Defalarca 6-8 Ekim araştırılsın diye Meclis’te teklif vermemize rağmen AKP’nin oyları ile reddedilen ve araştırma komisyonu kurulmayan bir olaydan bahsediyoruz. Bu olaylar asla anlatıldığı gibi değildir. Partimize büyük bir yalan ve iftira ile saldırı gerçekleşiyor. Biz o gün kimlerin nerede katledildiğini Türkiye toplumuyla paylaşmaya ve gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz.”

“Sizin oyunlarınıza boyun eğecek bir parti değiliz”

Pervin Buldan sözlerine şöyle devam etti: “Biz kadınlar, Kürtler, HDP’liler olarak sizin ağababalarınızı da gördük. Kürtler’e nasıl zulmettiğinizi Kenan Evren döneminden, Tansu Çiller döneminden biliyoruz. Kürtler’in bu baskıyı ilk defa yaşadığını düşünenler ya da görenler şunu bilsinler ki Kürtler yıllardır bu baskılarla baş başa. Ancak asla size, sizin oyunlarınıza, sizin yalanlarınıza boyun eğecek bir siyasi parti değiliz. Sizin yalanlarınıza kanacak bir siyasi parti yok karşınızda.”

“Saldırdıkça kaybedeceksiniz”

İktidarın bu operasyonunun da geri tepeceğini belirten Buldan, “Saldırdıkça kaybedeceksiniz. Saldırdıkça başta seçimler olmak üzere, demokrasi ve hukuk çerçevesi içinde bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Zulmettiğiniz halklar, toplum, siyasi partiler, kadınlar size bunun hesabını hukuk çerçevesinde ve saçım sandıklarında mutlaka soracaktır.”

“Saldırı AKP’de ise mücadele muhalefette olmalıdır”

Pervin Buldan sözlerini sonlandırırken muhalefete birlik olma çağrısı yaptı: “Eğer saldırı AKP’de ise mücadele muhalefette olmalıdır. Bugün daha fazla bir arada olmanın, daha fazla omuz omuza olmanın ve birlikte yürümenin yol ve yöntemleri aranmalı ve bulunmalıdır. Türkiye halklarının hep birlikte kazanacağına olan inancımı tekrar ifade ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.