Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook Türkiye’de ofis açmıyor – Yaman Akdeniz ile söyleşi: “Bant kısıtlaması yapılırsa bu platformları kullanamayacağız”

Yeni sosyal medya yasası ile ilgili düzenleme 1 Ekim günü yürürlüğe girdi. Düzenlemenin en tartışmalı maddesi ise sosyal medya platformlarına Türkiye’de ofis açma zorunluluğu getirilmesiydi. Siber haklar uzmanı, akademisyen ve hukukçu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Facebook‘un Türkiye’de ofis açmama kararı aldığını duyurdu. Akdeniz ile sosyal medya platformlarının ofis açmadıklarında karşılaşacakları yaptırımları, bu durumun kullanıcıları nasıl etkileyeceğini, yasanın temel hak ve ifade özgürlüğüne etkilerini konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.